Bitcoin (BTC) stijgt richting $11.500, ethereum (ETH) breekt $300

1039 totale weergaven

Update 20.45 – Bitcoin (BTC) begint op zondagavond weer licht te stijgen en test het niveau bij $11.500. Ook ethereum (ETH) stijgt bijna 4% en breekt door de $300. Bij de altcoins laten Monero (XMR) en in mindere mate EOS lichte plusjes zien t.o.v bitcoin (stijging in satoshi’s, eenheden van bitcoin, red)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gaat BTC binnenkort $12.000 weer testen? Analist Josh Rager verwacht de komende twee tot drie weken een consolidatieperiode, gevolgd door de nieuwe rally in augustus richting $20.000 om een nieuw all-time high te bereiken.

Bitcoin (BTC) update

En dan bitcoin met weinig actie de afgelopen 24 uur. Wellicht dat het weekend en de Amerikaanse vakantieweek rondom Independence Day een rol speelt. Het handelsvolume ligt relatief lager, net zoals de koersvolatiliteit.

Op zaterdag is de koers bij $11.700 afgewezen en gezakt net onder de $11.000. Sindsdien schommelt de koers tussen $11.000 en $11.500 in. Op zondagavond test BTC de grens $11.500.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $11.500, ethereum (ETH) breekt $300

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Zoomen we uit met de maandgrafiek, dan laat bitcoin nog steeds een stijgende lijn zien. Samen met BNB en LTC is bitcoin de best presterende ‘major’ cryptomunt van 2019.

De dominantie in de markt van bitcoin ligt stabiel rond 60 tot 65% de afgelopen maanden.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $11.500, ethereum (ETH) breekt $300

BTC koers afgelopen maand (bron: Coincap.io)

Rager vs Vays

Analist Josh Rager voorziet de komende twee tot drie weken een accumulatiefase gevolgd door een nieuwe rally.

Tone Vays, bekend als bitcoin bear, ziet voorlopig geen signalen dat de koers ‘bullish’ is. Dat is pas het geval boven de $12.250.

Volgens de Nederlandse trader en analist Crypto Michaël moet $11.600 eraan gaan voordat we weer bullish momentum hebben.

Altcoins

De koers van de top 10 in de cryptomarkt met een paar minnen en paar plusjes (zie de tabel hieronder).

Binnen de top 10 valt ethereum deze zondagavond op met een break door de $300.

Bitcoin (BTC) stijgt richting $11.500, ethereum (ETH) breekt $300

Koers ETH de afgelopen 24 (bron: Coincap.io)

Ripple wordt gelinkt aan American Express, die Ripple noemt op haar website. Tot nu toe is het niet meer dan gerucht, maar beleggers lijken wel te speculeren op het nieuws. Tot nu is XRP de minst presterende cryptomunt uit de top 10 in 2019 en blijft koersgroei uit.

Binance Chain wist wel 424% te stijgen in de periode januari tot en met juni 2019.

XMR stijgt ook Het team achter Monero (XMR) heeft een aantal kritieke kwetsbaarheden in de code van de privacymunt opgelost. Hackers hadden bijvoorbeeld de mogelijkheid om in het bezit te komen van ‘valse’ XMR munten.

Luke Martin geeft nog een advies voor degenen die wachten op een altseason, een periode waarbij altcoins continu stijgen.

Ook ‘Mac’ voegt toe: één beweging van 1% van bitcoin leidt tot 5% verlies bij altcoins. Nog steeds een dominant patroon.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...