Ripple (XRP) blijft in 2019 achter, Binance Coin (BNB) rijzende ster

De eerste helft van 2019 is voorbij dus tijd om de balans op te maken. Binance Coin (BNB) is de grote winnaar van 2019 tot nu toe, gevolgd door Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC). Opvallend: het minst gestegen is Ripple (XRP), in 2017 nog de beste presterende ‘major’.

Best presterende ‘major’ cryptomunten, eerste helft 2019

Nieuwssite Coindesk heeft de benchmark samengesteld op basis van marktdata van Coinmarketcap. Deze marktvorser heeft een aantal kwaliteitsslagen doorgevoerd om ‘nepvolume’ van haar platform te verwijderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripple (XRP) blijft in 2019 achter, Binance Coin (BNB) rijzende ster

Stijging van de top 10 cryptomunten t.o.v. de dollar (januari t/m juni 2019)

Binance Coin (BNB)

De native cryptomunt van cryptobeurs Binance is ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 424% gestegen. De koers startte op $6.19 en sloot op $32.44 op 30 juni (bron: CMC), waarmee het de best presterende coin is van de eerste helft van 2019.

Voorlopig hoogtepunt is op 22 juni met een koers van $39.52. Een van de drijvers achter de stijging, is dat BNB de gateway token is voor Initial Exchange Offerings van de beurs.

Zoals recentelijk de ‘beursgang’ van Elrond illustreerde. Die koers schoot 1000% de lucht in.

Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC)

De top drie wordt gecomplementeerd door respectievelijk Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC). De stijging van LTC is te verklaren doordat de block rewards gehalveerd worden rond 5 augustus.

Historisch gezien stijgt een koers van een cryptomunt voor een ‘halvening’ omdat de schaarste toeneemt.

Ook raakt het ‘digitale zilver’ meer in zwang als betaalmiddel, waardoor de activiteit op het netwerk sterk groeit.

Bitcoin, do we need to say more? Aan het begin van 2019 had vrijwel niemand deze ongekende opmars van de grootste cryptomunt verwacht. De koers is gestart met $3.700 en bleek medio december 2018 haar (voorlopige) dieptepunt te hebben gekend.

Om precies te zijn 15 december 2018 met een koers van $3.179 (bron: Messari.io).

Sinds begin april heeft BTC diverse weerstandszones gebroken:

Ripple (XRP)

De ‘verliezer’ onder dit koersgeweld is voorlopig Ripple (XRP), in 2017 nog de best presterende grotere cryptomunt.

Dit terwijl Ripple als bedrijf wel degelijk de nodige mijlpalen heeft bereikt de eerste helft. Zo steekt de firma $50 miljoen in betaalprovider MoneyGram en gaan beiden nauw samenwerken.

Via partner SBI zet Ripple ook in Japan stappen. Er is extra samenwerkingen afgesloten met zeven Japanse banken voor de app Money Tap, de Tikkie van Japan. Uiteindelijk ziet de firma uit Seattle Azië als één van haar focusmarkten.

De koers blijft dus wat achter als we de onderstaande grafiek in ogenschouw nemen.

Ripple (XRP) blijft in 2019 achter, Binance Coin (BNB) rijzende ster

Koers XRP in 2019 (bron: Messari.io)

Altcoins

De huidige koers van de top 10.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Binance CoinBNBRippleXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...