Bitcoin (BTC) automaten wereldwijd door 6.700-grens, Amerika marktleider

919 totale weergaven

Het aantal bitcoin (BTC) pinautomaten is wereldwijd gegroeid naar 6.709. Amerika spant met ruim 4.500 ATM’s de kroon.

Bitcoin Depot

Een van de bedrijven die in de VS aan de weg timmert is Bitcoin Depot, zo meldt Decrypt. Bitcoin Depot omschrijft zichzelf als een netwerk van cryptovaluta ATM’s. Ze beheren en exploiteren nu vijfhonderd machines verspreid over Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf wil uiteindelijk de grootste beheerder ter wereld zijn, zo verklaart CEO Brandon Mintz in een persbericht. In thuisstad Atlanta alleen al zijn er honderd machines geïnstalleerd. Eind 2020 moet de teller in de VS op ruim duizend staan, zo klinkt het ronkend.

Volgens marktvorser Coin ATM Rader is Bitcoin Depot nu Coin Flip gepasseerd als de grootste beheerder van bitcoin ATM’s.

Aantal bitcoin ATM’s

Het aantal bitcoin ATM’s is afgelopen juni de grens van vijfduizend gepasseerd. Inmiddels is dat cijfer opgelopen naar 6.709, uitgaande van Coin ATM Rader. Ruim 4.500 stuks staan daarvan in de VS.

De eerste ATM stamt uit 2013 en staat in Vancouver, Canada.

Bitcoin (BTC) automaten wereldwijd door 6.700-grens, Amerika marktleider

In Nederland zijn er volgens Coin ATM Radar nu 44 locaties waar een machine staat, waarvan 19 stuks in Amsterdam.

Fraude?

De machines hebben ook de aandacht getrokken van de (opsporings) autoriteiten. Volgens de Amerikaanse Belastingdienst (IRS) voldoen veel machines niet aan de anti-witwasregels.

Volgens de industrie klopt dat niet. Zo zouden de meeste fabrikanten inmiddels hun software hebben vernieuwd, conform de huidige know-your-customer en anti-money-laundering-procedures. In Spanje is vorig jaar een grote witwasoperatie met bitcoin ATM’s opgerold.

Bij de operatie zou voor 9 miljoen euro zijn witgewassen, waarbij de bitcoin machines cruciaal zijn geweest.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...