Bedrijf eist miljoenen dollars door patent op software Bitcoin ATM’s

992 totale weergaven

Het blockchain bedrijf Bots Inc beweert dat ze iedere maand recht hebben op $14 miljoen en $18 miljoen vanwege een patent op Bitcoin ATM’s dat ze vorige maand hebben ontvangen.

Bitcoin ATM’s

Het bedrijf uit Puerto Rico gaat ​​rechtszaken aanspannen tegen bedrijven die Bitcoin ATM’s in de Verenigde Staten exploiteren. Ze overwegen zelfs een “groot advocatenkantoor” in te zetten, schrijft Cointelegraph. Vergis je niet: Bots is een beursgenoteerd bedrijf met een marktkapitalisatie van ruim $25 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt verkreeg Bots Inc twee weken geleden een patent voor een protocol die dergelijke geldautomaten gebruiken. Hierdoor zou het bedrijf (naar eigen zeggen) in aanmerking komen voor miljoenen aan maandelijkse royalty’s.

CEO Paul Rosenberg denkt dat ze per transactie een vergoeding moeten krijgen omdat zij als Bots de eigenaar zijn van het intellectueel eigendom van de technologie. Deze is volgens hem fundamenteel voor de werking van deze ATM’s.

Royalty’s op transacties

Er zijn in totaal meer dan 9.400 Bitcoin ATM’s geplaatst in de Verenigde Staten die naar schatting tussen de 130 en 180 transacties per maand verwerken. Dit is dus waar Bots via het patent de $14 miljoen tot $18 miljoen aan maandelijkse vergoedingen vandaan wil halen.

Het is niet bekend of dit getal een ambitieuze claim is om onderhandelingen te openen of dat de technologie zo cruciaal is als het bedrijf beweert.

Het nieuws over het patent is niet uit de lucht gegrepen. Ze verkregen op 29 oktober wel degelijk de rechten op het Amerikaanse octrooi nr. 9.135.787 B1 met de naam “Bitcoin kiosk/ATM device and system integrating enrollment protocol and method of using the same”. Het patent is oorspronkelijk al aangevraagd in 2014.

Ze probeerden al met het dochterbedrijf Bitcoin Capital in 2019 via een soortgelijke campagne $50 miljoen aan royalty’s te verkrijgen. Dit was echter zonder succes. Hoe succesvol deze poging gaat zijn, moet de toekomst uitwijzen.

Patenten alliantie

Overigens heeft Square een alliantie opgezet om problemen met patenten in de decentrale omgeving voor te zijn. Met de Crypto Open Patent Alliance (COPA) bundelen ze als het ware de krachten tegen dit soort aanklachten van bedrijven zoals Bots.

Om onderdeel te worden van COPA, moeten leden beloven om hun patenten gratis beschikbaar te stellen aan alle andere leden in een gedeelde bibliotheek. Elk bedrijf dat in de ‘cryptospace’ werkt, kan lid worden van COPA, ongeacht of het patenten heeft of niet.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCpatent