Bitcoin (BTC) stuit op $10.300, Cash App test aandelen aanbod

816 totale weergaven

De bitcoin (BTC) koers is vrijdagavond bij $10.325 tegen weerstand opgelopen en handelt op moment van schrijven voor $10.250 bij Bitfinex.

Bij de altcoins zijn Dash (DASH) en Cosmos (ATOM) opvallende stijgers met een stijging van ruim 6%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder in het nieuws: persbureau Bloomberg meldt dat betaalprovider Square ook aandelen gaat aanbieden via haar Cash App.

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin blijft met 70% dominant in de cryptomarkt, die op dit moment ruim $262 miljard groot is.

Afgelopen nacht is de koers van bitcoin (BTC) weggezakt onder de $10.400 en is er (vooralsnog) te weinig volume om uit de falling wedge te geraken. Vanavond raakte de koers een weerstand bij $10.325 en daalde plots $100.

Bitcoin (BTC) stuit op $10.300, Cash App test aandelen aanbod

Hoe gaat bitcoin het weekend in? We nemen een kijkje op Twitter wat analisten op de korte termijn verwachten?

Een rode draad: analisten vinden dat BTC zijn $10.000 supportlevel moet houden om naar boven te mogen kijken.

The Wolf of All Streets spreekt van een bearish divergence die de plotse daling veroorzaakte.

Bitcoin Jack zit vooralsnog de support levels liggen iets boven $10.200 en $10.000.

Elroy Ryon van het Crypto Huis concludeerde vanmiddag in zijn technische analyse hoopvol:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Zoals het er nu naar uitziet kunnen wij waarschijnlijk een mooi weekend tegemoet zien. Wanneer bitcoin bij de $10.600 zone aankomt, verwacht ik hier wel weer een hevige reactie, om zijn wave 2 te vormen. Houdt hier dus rekening mee.

De wave 2 zal vermoedelijk een bounce maken op zijn golden fibonacci, wat ligt op een prijsniveau van $10.130 – $10.250. Bij een breek van de $10.000 moeten wij ons weer zorgen beginnen te maken, eerder niet![/penci_blockquote]

Cash App komt met aandelen

Verder in het nieuws: Square, het bedrijf van o.a. Twitter-CEO Jack Dorsey, is de in VS populair met de Cash betaalapp. Ze spelen nu met het plan om ook aandelen met de app te kunnen kopen. Zonder commissies weliswaar.

De app is in trek bij beleggers toen er ook bitcoin aan het aanbod is toegevoegd. Het aantal gebruikers steeg met rasse schreden van drie miljoen naar negen miljoen stuks, zoals onderstaand overzicht duidelijk maakt.

Square Cash heeft daarmee Robinhood gepasseerd, een populaire trading app onder millennials.

Wordt vervolgd. Van Square is bekend dat ze een superteam van bitcoin ontwikkelaars bij elkaar aan het zoeken zijn.

Bitcoin (BTC) stuit op $10.300, Cash App test aandelen aanbod

Dorsey, een zelfverklaard bitcoin-adept, wil het ecosysteem verder brengen door steeds meer applicaties op de basislaag van bitcoin te bouwen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...