‘Bitcoin (BTC) zet met breken $8.300 grote stap richting $10.000’

In de afgelopen week breekt Bitcoin (BTC) voor het eerst sinds tijden het sterke weerstandslevel van $8.300. Een marktwaarde van meer dan $150 miljard is weer bereikt. Het gaat dus goed met Bitcoin (BTC). De weg richting $10.000 wordt steeds kleiner en komt heel dichtbij. Ondertussen wacht de markt gespannen op het breken van het psychologische en daardoor belangrijke level van $9.000.

Altcoins blijven echter wat achter en veranderen niet veel in Satoshi waarde. Dit komt voornamelijk door de afwachtende sfeer rondom Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe deze zullen reageren de komende weken blijft lastig te zeggen. Maar het ligt in de verwachting dat wanneer de aandacht van Bitcoin verschuift er flinke winsten te behalen zijn in de (grotere) alts.

Bitcoin (BTC) analyse

Na enkele dagen te hebben geconsolideerd is Bitcoin door de sterke resistance van $8.300 gebroken en erboven gebleven. Hierdoor is de weg richting $10.000 weer een stuk korter en makkelijker.

Tussen deze levels lijkt er namelijk zo goed als geen weerstand te liggen. Hierbij zit nog wel de psychologische prijs van $9.000, het level waar social media veel aandacht op vestigt.

Het lijkt erop dat we de komende dagen eerst nog de $8.300 gaan testen. Dat gebeurt vaak nadat een belangrijk level breekt. Het is aannemelijk dat de prijs op dit punt dus wat meer zal consolideren alvorens de weg omhoog weer kan worden doorgezet.

Bitcoin daily chart week 22

'Bitcoin (BTC) zet met breken $8.300 grote stap richting $10.000'

Mocht de prijs nog iets verder terugvallen dan zou dat waarschijnlijk ergens tussen de weekly pivot en de S78 zijn zoals te zien op bovenstaande chart.

Hier heeft Bitcoin een sterke support op weten te bouwen welke nog een keer getest zou kunnen worden. Het zullen dus een aantal spannende dagen zijn waarin de kans groot zal zijn dat de weg richting een $10.000 Bitcoin weer in zicht komt.

Altcoins

Tenslotte een blik op de altcoins. Opvallend is uiteraard de dubbelcijferige winst voor Bitcoin SV.