bitcoin $10.000 btc vechain vet koers

Bitcoin (BTC) koers breekt door $8.800, altcoins houden stand

UPDATE 00.22 uur – Bitcoin stijgt naar $8.800 op Bitmex. 

Bitcoin (BTC) is zondagavond door de $8.600 geschoten en de stijging zet door richting de $8.700. Grote vraag is waar de koers gaat eindigen. Analisten wijzen erop dat het volgende station zelfs bij $9.600 kan liggen. Opvallend is dat de (grotere) altcoins goed stand houden.

Bitcoin heeft in één ruk eerdere weerstandsniveaus gebroken, aldus analist Josh Rager.

De ‘pump’ is op de onderstaande grafiek van Coincap.io goed zichtbaar.

Altcoins

Tot dusver houden de grotere altcoins in de top 10 het goed, met uitzondering van Binance Coin. De plotselinge opmars van bitcoin kan niet voorkomen dat sommige altcoins nu al flink inleveren zoals Chainlink, Verge en in mindere mate Tezos.

Analisten over bitcoin (BTC) prijs

Tijdens de drukbezochte Verge (XVG) meetup spraken we onder meer de analist Cryptomichael en het duo achter Youtube-kanaal Doopie Cash.

Kort samengevat: een stijging naar $9.600 is plausibel zodra $8.400 gebroken is. Deze opmars is zéér afhankelijk van een bovengemiddeld marktvolume en bullish marktsentiment. De support levels daaronder zijn onder meer $6.800 en $6.000.

Analist John van Meer komt in zijn BTC analyse met een vergelijkbare lezing:

Nu de consolidatiefase richting het einde gaat denk ik dat de bulls druk aan het opbouwen zijn om de grens van $8.410 te doorbreken richting het volgende weerstandspunt rond $9.600-$9.800. Belangrijke steunpunten voor een bearish uitbraak zijn $7.200 en $6.400.

John van Meer, Bitcoin Consultant

Josh Rager ziet de koers nog stijgen naar het niveau $8.390.

Don Alt waarschuwde al voor een volatiele beweging van bitcoin op de korte termijn.

IEO’s als katalysator?

Welke verklaringen zijn er voor de positieve sentiment?

In de nieuwsbrief van de cryptobeurs BitMEX ziet ceo Arthur Hayes de Initial Exchange Offerings (IEO’s) als katalysator voor de cryptomarkt. Volgens Hayes waren ICO’s de verklaring achter de run eind 2017.

De komst van steeds meer IEO’s trekt weer meer interesse aan van handelaren en speculanten. Hayes geeft toe dat deze nieuwe hausse leidt tot een nieuwe instroom van ‘shitcoins’ en ‘sick gainz’.

Dat Bitfinex één miljard dollar weet op te halen met haar privatesale, is volgens Hayes een gezond teken in de markt.

Bitcoin halving?

Volgens de analisten van Plan B speelt de halving van de block rewards op het bitcoin netwerk een belangrijke rol. De beloning voor een gemijnd blok is met 6,25 BTC de helft lager.

Deze halving gaat naar verluidt eind mei/begin juni 2020 plaatsvinden. Vaak anticipeert de koers van bitcoin (ca. één jaar ervoor) op deze gebeurtenis.

Adoptie?

Steeds meer grote bedrijven gaan op het netwerk testen zoals Microsoft of draaien pilots met BTC als betaalmiddel. Daarbij wordt bitcoin omgezet in fiat voor de acceptant, maar betalen met crypto raakte daarmee steeds meer in zwang bij de consument.

Of weer een dip?

Tone Vays was één van de sprekers tijdens de Blockchain & AI Summit in Malta, waar Bitcoin Magazine NL aanwezig was. We spraken met Vays, die bitcoin nog wel ziet dippen richting $4.000.

Lees hier het exclusieve interview! of bekijk het hieronder. Vanaf minuut 14:50 over de prijs van bitcoin.

Binnenkort interviews op het Youtube-kanaal van Bitcoinmagazine.nl met o.a.:

  • Brock Pierce (EOS/Block One)
  • Bobby Lee (BTCC / Bitcoin Foundation, broer van Litecoin’s Charlie Lee)
  • Ben Goertzel (SingularityNET/AGI/ Sophia robot)
  • Roger Ver (Bitcoin.com/Bitcoin Cash)
  • Michael Nye (populaire podcaster / cryptotwitteraar)
  • Justin Vendetta, oprichter en ceo van Verge (XVG)
  • O.a. Zilliqa, Universa, Blockstream, Evercoin, NapoleonX, Concordium en Pigzbe.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!