Bitcoin (BTC) breekt $8.400, Binance en altcoinmarkt kleuren rood

Bitcoin (BTC) heeft vanmiddag de $8.400 grens doorbroken en staat op moment van schrijven op $8.415.

Elroy Ryon concludeerde vanmiddag in zijn analyse dat voorzichtigheid is geboden. Met het breken van $8.550 is het sentiment weer ‘bullish’. Daar lijkt de koers wel naar op weg. Wat zeggen andere analisten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptomarkt

In de altcoinmarkt gaat het wat minder. Dat komt mede door het nieuws dat Binance moet stoppen met Amerikanen toegang te verlenen tot hun handelsplatform. Om dat op te lossen gaat Binance een Amerikaanse cryptobeurs bouwen.

Binance Coin (BNB) krijgt vandaag een klap op de beurs met een min van ruim 11%. Een hoop andere altcoins verliezen ook flink terrein.

Vandaag is rood in het land van Binance en altcoins

Bitcoin (BTC) breekt $8.400, Binance en altcoinmarkt kleuren rood

Het is nooit te bewijzen, maar het lijkt er sterk op dat Amerikanen bezig zijn hun alts van Binance af te halen en/of ze aan het omruilen zijn naar bijvoorbeeld bitcoin. Vooral de coins die het merendeel van hun handelsvolume bij Binance hebben zien een flinke daling.

Bitcoin update

Wat zeggen analisten op Twitter?

Josh Rager ziet dat het sentiment op dit moment ‘bullish’ is voor bitcoin.

Pierre Crypt0 ziet ook dat de ‘bulls’ de controle hebben genomen. De komende test is of de koers vandaag sluit boven de opening van de maand juni: $8.544 op 1 juni.

Crypto Michaël ziet $8.600 als de volgende zone waarin BTC zich in kan begeven.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...