Bitcoin (BTC) verdienen via Lightning met mobiele game

Bitcoin en gaming zijn twee werelden die eigenlijk heel goed bij elkaar passen. Sinds de introductie van Lightning Network komen er steeds meer online spellen die microbetalingen ondersteunen. Een van deze games is Bitcoin Bounce. In dit artikel nemen we een kijkje in deze app.

Bitcoin Bounce

Het principe van Bitcoin Bounce is eigenlijk heel simpel. Je moet zo lang mogelijk met jouw Bitcoin zien te overleven. Het is de bedoeling dat je van block naar block stuitert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderweg kom je verschillende boosters tegen. Tickets, Lightning bliksemschichten (waardoor je extra hard gaat), een laagje beveiliging om je heen of bijvoorbeeld een springplank om moeilijke stukken te overwinnen.

Bitcoin (BTC) verdienen via Lightning met mobiele game

Met de tickets die je onderweg verzameld, maak je kans op levensechte Bitcoin. Hoe meer tickets je hebt, hoe groter de kans is dat je in de prijzen valt. Je doet namelijk iedere 24 uur mee in een loterij waarbij je verschillende hoeveelheden aan ‘sats’ kunt winnen. En sat is de kleinst mogelijke hoeveelheid Bitcoin die er is: 0.00000001 BTC.

De grootste geluksvogel wint 4000 sats en dit loopt af naar 2000 sats, 1000 sats en in meerdere gradaties tot aan de 25 sats. Hoe lager het bedrag, hoe vaker de prijs wordt weggegeven.

Bitcoin (BTC) verdienen via Lightning met mobiele game

Sats stacken

In bovenstaand screenshot kon je aan het rode uitroeptekentje zien dat ik een prijs te claimen heb. Al de tickets die ik het afgelopen etmaal heb verdiend, zijn namelijk ingezet in de loterij.

Het resultaat? Een schamele 50 sats. Maar het gave aan dit spel is dat je deze beetjes Bitcoin direct in jouw mobiele wallet kun zetten.

Bitcoin (BTC) verdienen via Lightning met mobiele game

Ik gebruik de Blue Wallet en in onderstaand screenshot is te zien hoe dit proces in zijn werk gaat. Als je namelijk op ‘claim’ klikt, komt het magische van Lightning in werking: microbetalingen.

Je maakt als het ware automatisch een factuurtje aan van 50 sats en de app betaalt jou direct uit. In een luttele seconde is de 50 sat van jou. Het gaat in dit geval om nog geen dollarcent, maar gezien de app nog in beta is gaat het ook niet om de winst maar puur om het testen van de functionaliteiten. De hoofdprijs van 4000 sats is overigens $0,37 waard.

Tot slot misschien nog een kleine tegenvaller. De app is op dit moment nog in beta, dus het zit nog in de testmodus. Daarom is het voor iOS enkel te downloaden via de app voor een beperkt aantal gebruikers. Voor Android gebruikers is de wachtrij al gevuld.

Bitcoin (BTC) verdienen via Lightning met mobiele game

In onderstaande tweet vind je de link naar de app. Ook kun je een video zien van hoe het spel precies eruit werkt en hoe het eruit ziet.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en deel jouw ervaringen over de app. Sta jij al in de leaderboard en heb jij andere Bitcoiners in onze chat al verslagen qua ranking?