Recordmaand voor Bakkt: Institutioneel geld wil blootstelling aan Bitcoin

1041 totale weergaven

Bakkt heeft weer een goede maand achter de rug. Het derivatenplatform voor institutionele beleggers registreerde in oktober een niet eerder vertoond hoog volume voor de fysiek geleverde Bitcoin (BTC). Het laat zien dat de vraag naar blootstelling aan de cryptomunt onder het ‘grote geld’ toeneemt.

Bitcoin via Bakkt

Arcane Research heeft deze data heel mooi inzichtelijk gemaakt in onderstaande grafiek. Het blijkt dat de beurs tussen 20 september tot 20 oktober opnieuw een recordmaand draaide.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hierbij om de geleverde Bitcoin. Bakkt was de eerste partij in de wereld die deze optie meer dan een jaar geleden aanbood. Doorgaans zijn contracten afgewikkeld in dollars. De naam Bakkt zegt het ook al: , wat zoiets betekent als ‘gedekt door échte Bitcoin’.

Recordmaand voor Bakkt: Institutioneel geld wil blootstelling aan Bitcoin

Gezien bij Bakkt alleen geaccrediteerde beleggers terecht kunnen, zegt deze stijging erg veel. Je kunt er bij dit soort platformen vanuit gaan dat fake volume en wash trading niet aan de orde van de dag zijn. De institutionele vraag naar Bitcoin (BTC) is in de afgelopen maanden dus weer gegroeid.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Deze maand zien we weer een all-time high van de Bitcoin Futures op Bakkt. Meer dan 400 contracten liepen in oktober af, wat een stijging is van 14% ten opzichte van september. Het is weer een recordmaand voor Bakkt. De vraag naar Bitcoin onder institutionele beleggers neemt toe.”[/penci_blockquote]

Overigens: Bakkt valt onder de vleugels van de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE).

Bovenstaande statistiek gaat dus over fysiek geleverde Bitcoin. Als we naar de algemene cijfers van het platform kijken, zijn de volumes redelijk stabiel .

Derivaten

Het zijn niet alleen deze fysiek afgewikkelde contracten van Bakkt die in de lift zitten. Digital Assets Data laat zien dat ook Deribit, Binance, OKEx en een aantal andere partijen een goede week achter de rug hebben.

Recordmaand voor Bakkt: Institutioneel geld wil blootstelling aan Bitcoin

Dit nieuws past perfect in de trend van de afgelopen maanden. Het grote geld lijkt steeds makkelijker te weg naar Bitcoin kan vinden. Of het nu MicroStrategy, Square of Stone Ridge Capital is die Bitcoin op hun eigen balans zetten, of Grayscale en Fidelity die dit voor klanten doen. Van alle kanten neemt de interesse in Bitcoin vanuit de beursgenoteerde wereld toe.

Op de website BitcoinTreasuries kun je zien wie er allemaal Bitcoin op de balans hebben staan. Dit zijn bovengenoemde partijen, maar ook mining bedrijven en ETF’s. Totaal is bijna 3% van alle Bitcoin die er is in handen van deze ‘zware jongens’.

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuwsBTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...