4 redenen waarom Biden als president voor Bitcoin goed kan uitpakken

972 totale weergaven

Joe Biden is hoogstwaarschijnlijk na zijn inauguratie op 20 januari 2021 de nieuwe president van de Verenigde Staten. Welke invloed heeft Biden en zijn regering op de financiële markten en Bitcoin (BTC).

Biden en Bitcoin

Nu het stof is neergedaald van één van de meest spannende verkiezingen van de laatste decennia, rijst de vraag: wat betekent voor Bitcoin?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar Donald Trump zich eerder negatief uitliet over Bitcoin, weten we weinig over Biden’s visie wat betreft cryptocurrency’s.

Biden heeft amper in het openbaar zich uitgelaten over Bitcoin of de Bitcoin industrie. Marktanalist Qiau Wang heeft een aantal (mogelijke) gevolgen op een rijtje gezet.

Gary Gensler als adviseur

Ten eerste noemt hij dat Biden kiest om Gary Gensler als adviseur. Voor de doorsnee Nederlander is het misschien een niet veelzeggende naam, maar Gensler heeft zich in het verdelen positief uitgelaten over Bitcoin.

Hij was een voormalige toezichthouder van de derivatenmarkt en gaat met Biden werken aan een transitieplan voor toezicht op de financiële sector. Gensler was van 2009 tot 2014 voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en bekijkt Bitcoin dus door een hele andere bril dan een doorsnee adviseur.

Het lijkt er ook op dat econoom Lael Brainard, voormalig gouverneur van de Federal Reserve, de minister van Financiën gaat worden. Hij deed hier onder meer onderzoek naar CBDC’s.

Meer inflatie?

Ten tweede noemt Wang dat Trump pal tegenover Bitcoin stond, terwijl Biden doorgaans een gematigder visie heeft.

Tel daarbij op dat de democraten niet onwelwillend zijn tegenover overheidsingrijpen, wat inflatie ten gevolge kan hebben. Ook dat is geen slechte reclame voor Bitcoin.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Bitcoin derivatenbedrijf als donor

Ten derde noemt hij dat de tweede grootste financiële steun voor de campagne van Biden bij ‘SBF’ vandaan komt. Deze afkorting staat voor Sam Bankman-Fried, de oprichter van de derivatenbeurs FTX. Hij doneerde namelijk $5,2 miljoen aan de campagne van Biden.

Tot slot zou het goed kunnen dat het Republikeinse Senaat tegen de regulering van de Democraten gaan stemmen.De Republikeinen hebben namelijk – naar verwachting – een meerderheid in de Senaat. Dat voorkomt wellicht dat de overheid teveel gaat ingrijpen in marktwerking.

Waar Trump in 2019 nog aan gaf geen fan te zijn van Bitcoin, gaan we de komende vier jaar wellicht iets meer begrip zien voor de cryptomunt.

Tegelijkertijd zijn er de laatste maanden bij de Securities and Exchange Commission (SEC) ook wijzigingen geweest én heeft Hester “Crypto Mum” Peirce haar termijn mogen verlengen.

Het blijft natuurlijk allemaal koffiedik kijken, helemaal gezien wat er op het geopolitieke strijdtoneel gebeurt. De Centrale Bank van Iran is overgegaan tot het opkopen van Bitcoin van miners. Dit soort ontwikkelingen kan de regulering en/of acceptatie in een stroomversnelling brengen.

Wil je meepraten over deze ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCTrump