Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

879 totale weergaven

Beleggers hebben $83 miljoen aan bitcoin (BTC) opgenomen bij BitMEX. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoekt momenteel of de derivatenbeurs beleggers uit de VS heeft bediend. Dat is namelijk sinds januari 2019 verboden door de Amerikaanse autoriteiten. Is er sprake van paniek?

Op de beurs kunnen beleggers speculeren met een hefboom tot 100 keer de inleg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitMEX en bitcoin (BTC)

Onderzoeksbureau TokenAnalyst uit Londen monitort de in – en uitstroom van kapitaal naar de ‘hot’ wallets van bekende cryptobeurzen na op de blockchain.

Uit de onderstaande tweet blijkt dat er bij BitMEX $83 miljoen aan BTC is uitgestroomd. Dit terwijl er slechts $12 miljoen is ingestroomd.

Dat er méér kapitaal uitstroomt dan in, is vaker voorgekomen, blijkt uit onderstaande grafiek van TokenAnalyst. Met andere woorden: is de recente berichtgeving wel van invloed?

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Historische in – en uitstroom van kapitaal op BitMEX. Bron: TokenAnalyst

BitMEX en CFTC

De CFTC, de waakhond van de futures – en commoditymarkt, legt de beurs uit HongKong onder de loep. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van enkele anonieme bronnen afgelopen vrijdag.

Zowel de Canadese als de Amerikaanse autoriteiten hebben BitMEX uitgesloten voor handel met beleggers uit deze landen. Het ontbreekt simpelweg aan de juiste licentie daarvoor. Het verbod geldt sinds januari dit jaar.

Mogelijk dat beleggers door middel van een VPN-verbinding wél toegang hebben gekregen tot de derivatenhandel in BTC. BitMEX is geregistreerd op de Seychellen, voor de Oost-Afrikaanse kust. Het is onbekend hoe ver de arm van de Amerikaanse autoriteiten reikt.

Gezien de data van Tokenanalyst, is er ook maar de vraag of er sprake is van paniek onder beleggers. De Belgische twitteraar Whale Panda reageert als volgt:

Volume

BitMEX had de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $3,55 miljard op moment van schrijven, volgens marktvorser Coinmarketcap.

De derivatenhandel staat op zichzelf los van de spotmarkt. Wel komt de prijsvorming van de contracten tot stand via een prijsindex, die is gebaseerd op prijzen van de spotmarkten Bitstamp en Coinbase.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTCCFTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...