Bitcoin ETF Bitwise opnieuw door SEC beoordeeld na eerdere afwijzing

809 totale weergaven

De Amerikaanse Securities and Exchange Commision (SEC) gaat een tweede keer kijken naar een eerder afgewezen verzoek voor een Bitcoin ETF.

Daarmee komt er mogelijk voor de allereerste keer in de VS een Bitcoin ETF waar investeerders gebruik van kunnen maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Volgens een notitie van de Federal Register, gaan vijf commissarissen de Bitcoin ETF van Bitwise Asset Management opnieuw beoordelen. Dit publiceerden ze gisteren in een document.

Bitwise heeft zelf niet gevraagd om deze extra beoordeling, aldus Matt Hougan, de directeur van het bedrijf.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zijn echter blij met de de mogelijkheid om nieuwe opmerkingen in te dienen en het dialoog met de SEC voort te zetten,”[/penci_blockquote]

Een ETF is de afkorting voor een exchange traded fund, een fonds dat wordt verhandeld op een beurs dus. Een ETF wordt ook wel een index(tracker) genoemd. Deze index moet zo nauwkeurig mogelijk de prijs volgen van een onderliggende beursindex.

Nieuw onderzoek

Op 9 oktober jongstleden wees de wees de afdeling ‘handel en markt’ van de SEC het verzoek nog af. Het document dat gisteren online kwam, noemt echter een andere datum. Hierin verwijst het namelijk naar een brief aan de commissarissen van de SEC van 15 oktober.

Het is niet helemaal duidelijk wat de SEC er toe zet om het verzoek opnieuw te onderzoeken. Volgens de huidige federale wetgeving kunnen de commissarissen naar eigen goeddunken een beoordeling over doen.

De afwijzing van het voorstel blijft van kracht totdat deze nieuwe evaluatie is afgerond. Als onderdeel op de beoordeling kan het publiek nog gewoon tot 18 december 2019 reageren op de afwijzing.

Gisteren kon je lezen dat Thomas Lee verwacht dat de prijs van BTC eerst $150.000 moet zijn voordat er serieus naar een ETF gekeken kan worden.

Inzage Bitcoin ETF, en nu?

In tegenstelling tot de reguliere en formele procedure van de SEC, zijn er geen vaste deadlines voor de beoordeling van deze nieuwe beslissing. De commissie heeft eerder de bitcoin ETF van Tyler en Cameron Winklevoss opnieuw beoordeeld, waarna het besluit uiteindelijk pas na meer dan een jaar werd bevestigd.

Lees ook: heeft de markt eigenlijk wel een Bitcoin ETF nodig?

Het is mogelijk dat een SEC-commissaris heeft opgeroepen tot de nieuwe beoordeling van het verzoek van Bitwise. Hester Peirce staat er namelijk bekend om dat ze pro-crypto is.

De community noemt haar ook wel ‘Crypto Mom’. Zij was niet te spreken over de negen eerder afgewezen verzoeken. In 2017 en 2018 gingen GraniteShares, ProShares en Direxion de weg van Bitwise al voor. Destijds maakte de SEC ook al bekend dat ze deze verzoeken opnieuw ging inzien.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCETF