Bitcoin (BTC) duikt onder $10.000, Binance en Eris X gaan futures aanbieden

326 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is deze ochtend onder de $10.000 gedoken. De grootste cryptomunt levert ruim 11% in. Ook de altcoins dalen in USD-waarde. Gaat de cryptomunt hiervan herstellen? Om 12 uur volgt een uitgebreide technische analyse van John van Meer. Stay tuned!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) duikt onder $10.000, Binance en Eris X gaan futures aanbieden

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincaop.io

Bitcoin (BTC) futures

Ondertussen groeit het aantal aanbieders van BTC futures. Zowel Binance als ErisX gaan futures aanbieden. Wordt vervolgd.

ErisX heeft van Commodity Futures Trading Commission (CFTC) groen licht gekregen voor het aanbieden van bitcoin (BTC) futures. Onderdeel Eris Clearing heeft van toezichthouder CFTC een aanvullende licentie (DCO) gekregen op haar bestaande marktlicentie (DCM).

Met deze beide licentie mag de beurs uit Chicago nu bitcoin, ethereum (ETH) en litecoin (LTC) futures gaan aanbieden, zo maakt de firma bekend. Het is onbekend wanneer deze producten gelanceerd worden.

ErisX is een relatieve nieuwkomer, maar met invloedrijke kapitaalverstrekkers achter zich. In een tweede investeringsronde staken onder meer TD Ameritrade, Fidelity en Nasdaq Ventures 27,5 miljoen dollar (24,2 miljoen euro) in de exchange.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Thomas Chippas, ceo ErisX]Bij ErisX is de handel en de settlement van elkaar gescheiden, waarbij we gebruik maken van een traditionele DCM (exchange) en DCO (clearing) structuur.[/penci_blockquote]

Futuresmarkt

De futuresmarkt, niet te verwarren met de optiemarkt waar BitMEX marktleider is, kent een sterke groei. Afgelopen week meldde CME Group een nieuw record van verhandelde bitcoin futures: $1,7 miljard waarde op één dag.

Vorige week kreeg LedgerX een DCM licentie. Het is onbekend wanneer beide partijen de futures gaan lanceren. Eris X gaat de futures - net zoals Bakkt - 'settlen' met fysieke bitcoin (en geen dollar dus, red.).

Op 22 juli gaat de Intercontinental Exchange (ICE) het futuresplatform Bakkt testen. De New York Department of Financial Services moet ICE nog een zogenaamde trustlicentie verstrekken.

Ook Seed CX hoopt de komende maanden bitcoin termijncontracten aan te bieden.

Ceo Tom Chippas legt ErisX uitgebreid uit.

Bronnen: Erisx / CFTC / Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...