Dit spel verstuurde al 120.000 Bitcoin transacties voor gemiddeld 0,0006 euro

1043 totale weergaven

Soms weet je dat iets in theorie heel mooi klinkt, maar sta je er toch van versteld hoe het in de praktijk werkt. Zo ook met het spel Bitcoin Bounce. De statistieken van dit spel liegen er niet om. Ze hebben het afgelopen jaar enorm veel Bitcoin transacties verstuurd. De kosten? Bijna niets.

Bitcoin game

Deze iOS en Android game laat namelijk perfect zien hoe goed het Bitcoin Lightning Network werkt. Het spel kwam in februari dit jaar uit en heeft sindsdien enorm aan populariteit gewonnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je Lightning al een beetje kent, weet je dat je er super snel en goedkoop Bitcoin betalingen kunt doen. Door een netwerk van betaalkanalen met daarin satoshi’s, zit je niet vast aan de mempool, blocktijden en blockgroottes.

Met Bitcoin Bounce leg je een parcours af terwijl je onderweg opstakels tegen komt. Op deze manier kun je tickets verdienen, die je aan het einde van de dag inlegt. Daarmee maak je kans op een prijs: gratis satoshi’s.

Dit spel verstuurde al 120.000 Bitcoin transacties voor gemiddeld 0,0006 euro

Statistieken

Het spel heeft statistieken bijgehouden, en die zijn erg indrukwekkend. Zo zijn er bijna 50.000 spelers geweest die de game hebben gespeeld. En onder deze spelers is een prijzenpot van 10.230.801 sats verdeeld. Dat staat gelijk aan 0.10 BTC.

Deze prijzenpot is volledig via Lightning uitgekeerd. In totaal gaat het om 122,916 transacties. En omdat dit via de tweede laag op Bitcoin is gedaan, hebben ze enorm aan kosten bespaard. Deze meer dan honderdduizend transacties kostten namelijk maar 73,026 sats.

Als je dat terug rekent naar een prijs per transactie, komt dat neer op een gemiddelde van 0,59 sats per transactie. En dat staat weer gelijk aan 0,00006 euro.

Dit spel verstuurde al 120.000 Bitcoin transacties voor gemiddeld 0,0006 euro

Nieuwe game

We spraken in onze Hup Bitcoin podcast met de maker van Bitcoin Bounce. Jack Everitt heeft al diverse ‘hits’ op zijn naam staan: in 2013 scoorde hij een nummer 1 hit bij de gratis games in de App Store.

Momenteel werkt hij aan een nieuwe game. Het heet Turbo 84 en Bitcoin Magazine NL heeft enkele foto’s gekregen om te delen.

Dit spel verstuurde al 120.000 Bitcoin transacties voor gemiddeld 0,0006 euro

Het doel van het spel is om jouw auto zo snel mogelijk te laten rijden. Het spel wordt sneller en sneller, naarmate je onderweg (nitro) boosts pakt. Ontwikkelaar Jack Everitt laat weten dat ze nog op zoek zijn naar beta tester van het spel. Over een aantal weken wordt hier in de Discord chat van THNDR meer over duidelijk gemaakt.