Bitcoin beurs Venezuela groeit 230% binnen twee dagen na sluiting Paxful

980 totale weergaven

De een zijn brood, is de ander zijn dood. Dit oude gezegde is ook van toepassing voor de Venezolaanse Bitcoin industrie. Eerder deze week maakte Paxful bekend dat het de deuren gaat sluiten voor de klanten uit Venezuela. Direct springen andere partijen in het gat dat het handelsplatform achterlaat.

Bitcoin kopen in Venezuela

Naar eigen zeggen werd het voor Paxful te riskant om hun peer-to-peer (p2p) handelsplatform aan te bieden aan de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land. Enkele dagen geleden berichtten we al over het nieuws dat ze de deuren gaan sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reden voor deze sluiting is de toenemende regelgeving. Ook sancties vanuit de Verenigde Staten zouden niet hebben meegeholpen hebben in deze situatie. Naar verluidt zouden er transacties naar de Bank of Venezuela zijn tegengehouden.

Je zou Paxful kunnen zien als een Marktplaats voor BTC. Het is een ruilhandel, waarbij Bitcoin geruild wordt voor cadeaubonnen, Paypal, binnenlandse bankoverschrijvingen en andere betaalmethoden. Tot deze maand dus, want gebruikers hebben nog grofweg drie weken om het platform achter zich te laten.

LocalCoinSwap

Het nieuws zorgde voor een verschuiving in de markt. Als reactie kwamen er al snel promotie-acties van rivaliserende gedecentraliseerde platforms op gang. Zij beloofden dat er geen politieke agenda tegen hen zou kunnen worden gebruikt.

Iets minder dan twee dagen na het nieuws noteert LocalCoinSwap, een soorgelijk handelsplatform, een groei van 230% onder de Venezolaanse gebruikers.

In bovenstaande tweet schetsten ze dat de kracht van LocalCoinSwap precies de achilleshiel van Paxful was. Naar eigen zeggen zijn zij niet afhankelijk van een regering wiens huidige beleid zich richt op het censureren de bevolking van Venezuela.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zijn bestand tegen censuur en we dwingen je niet om je privégegevens te delen.”[/penci_blockquote]

Hoewel dit in ook loze mooie woorden kunnen zijn, liegen de cijfers er niet om: +230% in twee dagen. In een blogpost schetsten ze de vele voordelen die hun klanten krijgen.

Venezuela is een mooie markt om als aanbieder van cryptodiensten in de duiken. Door de hevige inflatie en een onderontwikkeld betaalnetwerk, is de noodzaak naar Bitcoin bovengemiddeld. Het land is (mede daarom) wereldwijd de derde grootste p2p Bitcoin handelsmarkt. Het heeft ervoor gezorgd dat ook Binance, HodlHodl, LocalCryptos en een reeks andere cryptobedrijven actief zijn in het land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCpaxful