Bitcoin (BTC) koers hersteld? “Bullmarkt staat voor de deur”, aldus deze analist

815 totale weergaven

Crypto update De bitcoin (BTC) koers heeft met $3.000 zijn bodem voorlopig bereikt, aldus analist Tom Lee van onderzoeksfirma Fundstrat. Lee, die bekend staat als zéér positief over BTC, voorziet een nieuwe stijging voor bitcoin binnenkort. Hij verwijst naar de Bitcoin Misery Index (BMI), een indicator van het marktsentiment. Hij zegt: “De BMI is vorig jaar niet over de 50 geweest. De huidige BMI is 89. Een waarde boven de 67 komt niet voor in een bearmarkt. Daarom verwachten we dat een bullmarkt aanstaande is en dat bitcoin (BTC) gaat profiteren”.

Lees ook: Wordt bitcoin het digitale goud? Dit fonds ziet BTC naar $350.000 stijgen

Bitcoin Misery Index

Lee licht zijn BMI theorie in een tweet toe. De BMI vlak vóór de opmars van BTC op 4 april, was met 89 heel hoog. Dat cijfer is de afgelopen redelijk in tact gebleven, aldus Lee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) en koerscorrectie

Een hoge BMI waarde betekent niet dat de koers alleen maar stijgt. Elke markt corrigeert, ook die van bitcoin, omdat beleggers tussentijds winst pakken of overstappen naar altcoins. De correctie na een piek wordt geschat op -25%. Een gezonde correctie in combinatie met beleggers die met BTC in altcoins stappen, aldus Lee.

Lee hecht als indicator ook veel waarde aan de 200 Moving Average. Deze 200MA is onlangs naar boven gebroken: een teken dat BTC sneller herstelt dan verwacht. Hij zegt: “Ik vermoed dat BTC met $3.000 voorlopig zijn bodem heeft bereikt.”

Lee durft zijn vingers niet te branden wanneer en hoe de koers uitbreekt. Ook het voorspellen van een nieuwe all-time high is nu te opportuun. De laatste ATH voor bitcoin was 17 december 2017 met een koers boven de $20.089.

Rendement

1 week +3.63%
1 maand +32.20%
3 maanden +48.86%
1 jaar -40.25%
5 jaar +1065.32%

Bodem bereikt?

Het sentiment op de cryptomarkt is begin deze maand omgeslagen. Zo is de koers van BTC kort en hevig opgeleefd, waarbij de $5.000 doorbroken is. Een aantal andere ontwikkelingen deze maand:

Sommigen verwachten dat de volgende bullrun nog meer impact gaat hebben dan de eerste bullrun van eind 2017.

Bron: Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...