‘Bitcoin als meest volatiele asset naar $400.000 door rampbeleid Fed’

1117 totale weergaven

“Het kan niet altijd goed blijven gaan.” Dat stelt Anthony Pompliano over de steunpakketten waarmee de Amerikaanse centrale bank de economie probeert te redden.

Hij denkt ook dat Bitcoin, aandelen, goud en vastgoed nog véél hoger oplopen in prijs. Dit als gevolg van het beleid van de Federal Reserve, met hyperinflatie als groot risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rampzalig scenario

Pompliano is een bekende naam in de Bitcoin community. Hij is mede-oprichter van Morgan Creek en uit zich regelmatig kritisch over de Amerikaanse overheid.

Volgens hem eindigen de pogingen van de Federal Reserve om de inflatie te beheersen waarschijnlijk in een ramp. En dat zal volgens hem een assetklasse als Bitcoin ten goede komen.

De Fed is bezig met haar jaarlijkse beleidsevaluatie. Naar verluidt overweegt de bank om de rente niet te verhogen totdat de inflatie een niveau van 2% bereikt.

In The Wizards of The Federal Reserve van 5 augustus doet ‘Pomp’ zijn verhaal. De inspanningen van de Fed om de inflatie op te voeren hebben de centrale bank op een rampzalig pad gebracht.

Door de huidige status van de Amerikaanse economie acht hij de kans enorm klein dat de centrale bank haar inflatiedoelstellingen haalt. En dat het dus “bijna onmogelijk is om met genuanceerde controle de boel te manipuleren”.

Hij schetst vervolgens een ‘worst case scenario’ waarin de Federal Reserve hun inflatiedoel overschrijdt en nog meer stimulansen nodig heeft, maar de rentetarieven niet snel genoeg kan verhogen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als dat zou gebeuren, zou de Federal Reserve de inflatie juist op het moment dat ze inspringen, versneld doen laten oplopen.”[/penci_blockquote]

‘Investeer in onprintbare assets’

Volgens Pomp is het slim om zo weinig mogelijk cash geld (of fiat) aan te houden, aangezien het beleid van de Fed bijdraagt aan de devaluatie van de dollar. De ICE US Dollar Index, die de valuta meet ten opzichte van zes grote rivalen, daalde in juli met 3,9%, van 97,2 naar 93,3.

In plaats daarvan denkt hij dat men gaat vluchten naar vastgoed, goud, bitcoin en aandelen. En dus zullen deze assets allemaal veel, veel hoger zullen gaan lopen dan ze al hebben”, aldus Pomp.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin wordt de grootste winnaar van alle activa, omdat deze het meest volatiel is.”[/penci_blockquote]

Prijs Bitcoin

Hij gaf in de podcast met Peter McCormack zelfs aan dat hij er niet raar van zou opkijken als de prijs naar de $400.000 zal gaan. Hij nuanceert deze uitspraak wel gelijk door aan te geven dat het ook 50 jaar kan duren voordat Bitcoin zo ver is.

Een andere reden die hij geeft is dat hij in Bitcoin de digitale versie van goud ziet. En alles dat digitaal is, is superieur aan het analoge:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Dit is wat ik mensen blijf vertellen: noem me een bedrijf dat analoog was en ging digitaliseren, en dat de digitale versie kleiner bleef dan de analoge versie. Dat gebeurt niet. Omdat digitalisering allerlei voordelen biedt. Het is een technologie die de markt groter maakt.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC