Bitcoin voorstander Jack Dorsey blijft in zadel als CEO van Twitter

1147 totale weergaven

Een statement van beleggingsonderneming Elliott Management deed eerder deze maand veel stof opwaaien. Ze riepen namelijk dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, zijn positie zou moeten gaan afstaan nadat ze 4% van de aandelen van het bedrijf in handen kregen. Dorsey geldt als een fervent voorstander van bitcoin (BTC).

Vandaag kondigde Twitter echter een samenwerking aan met het bedrijf waarbij de veranderingen die doorgevoerd worden niet de positie van Dorsey beïnvloeden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote baas van Twitter

Het gaat om een samenwerking van Twitter met zowel Elliott Management als met Silver Lake. Dit is een investeringsgroep die zich richt op technologische producten en ontwikkelingen. Silver Lake zal $1 miljard in het bedrijf investeren.

Twitter gebruikt dit geld om een terugkoop-programma te starten van $2 miljard aan aandelen.

Daarnaast zal Twitter ook één lid van deze partners toevoegen aan de Raad van Bestuur. Verder voegt het ook nog een extra onafhankelijk lid aan de Board of Directory toe.

De raad heeft ook deze vijfkoppige commissie opgesteld om het bedrijf regelmatig te blijven evalueren. Hierin wordt ook Jack Dorsey meegenomen: “evaluate the CEO succession plan with the CEO”.

Bitcoin voorstander

Voorlopig blijft Dorsey echter dus gewoon de grote baas. Voor Bitcoin kan dit wel eens goed nieuws zijn.

Dorsey staat bekend als voorstander van de cryptomunt en er gaan al langere tijd geruchten dat hij er voor gaat zorgen dat Twitter een tipping of donatieknop gaat inbouwen voor Lightning. Of dit daadwerkelijk gaat om Bitcoin betalingen (of om gewoon dollars) is niet bevestigd noch ontkend.

Verder is hij ook de oprichter van Square waarmee ze de jongere generatie bereikt met een betaaalapps. De speciale divisie Square Crypto betaalt daarnaast ook nog eens het salaris van enkele core developers die aan het open-source Bitcoin protocol werken. De Cash app, die in de Verenigde Staten immens populair is, komt ook voort uit de pijplijn van Dorsey.

Dorsey is de mede oprichter en CEO van Twitter, wat hij in 2008 naast zich neer legde. In 2015 kwam hij echter terug aan het roer, maar dat zorgde ook voor een controverse. Hij zou zijn focus te veel moeten delen met zijn werk als CEO van Square.

Bitcoin in Afrika

Intussen blijft Dorsey aanhanger van ‘decentrale projecten’. Met een onderzoeksteam wordt op dit moment gekeken hoe er een decentraal protocol gebouwd kan worden voor het social media platform. Ook wil hij zich met name richten op de adoptie van Bitcoin in Afrika.

Sinds begin februari staat er op Twitter ook een speciale emoji achter de #Bitcoin. Het toont als te meer aan dat Dorsey er geen problemen mee heeft om Bitcoin in een goed daglicht te zetten.

Bron: Decrypt