‘Bitcoin (BTC) koers trekt in $10.000 zone weer veel kopers aan’

912 totale weergaven

De zone rondom $10.000 is voorlopig het terrein van kopers van Bitcoin. Dat is de conclusie van marktonderzoeker Crypto Quant op basis van een nieuwe metric.

Bitcoin koers

Ki Young Ju is de oprichter en CEO van deze on-chain speurder. Ze hebben een nieuwe manier gevonden om het sentiment in de markt te meten. Zelf heeft hij het in deze tweet over een ‘enorme koopkracht’ bij $10.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zelfbedachte metric heet ‘Potential BUY/SELL Pressure’. Dat is de verhouding tussen het totaal aan Bitcoin bij de grootste beurzen en het totaal aan stablecoins. Uit die rekensom volgt de conclusie: handelaren kopen bij in de zone rondom $10.000.

Een signaal dat kopers dit psychologische niveau niet zomaar opgeven.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin is nog steeds erg in trek bij kopers. Beurzen houden een grotere voorraad stablecoins aan, terwijl de voorraad Bitcoin minder is dan in begin 2020. We zitten nog steeds in een bullcyclus’. [/penci_blockquote]

Bitcoin potential buy/ sell pressure chart. Bron: CryptoQuant/ Twitter

Volgens Ki is er wel een kanttekening te plaatsen: handelaren kunnen uiteraard ook andere cryptocurrency’s met hun stablecoin kopen dan alleen Bitcoin.

Stablecoins

Een stablecoin is een cryptomunt die zijn waarde ontleent aan de onderliggende dollar, euro of pond. Een van de voordelen: de verwerking van een transactie gaat sneller dan via het traditionele SEPA betalingssysteem.

Wil je dus snel in – of uitstappen in Bitcoin, dan leent een stablecoin zich meer dan een transactie met de dollar of euro.

De stablecoin met de voorraad en handelsvolume is Tether (USDT). Een belangrijk binnen de Bitcoin markt is nog steeds BTC-USDT. Het aantal USDT op de markt is 14 miljard dollar. Beurzen introduceren steeds meer producten rondom deze stablecoin.

Cointelegraph pakt de stablecoin supply ratio (SSR) erbij van marktvorser Glassnode. Die becijferde onlangs dat de koopkracht van USDT drie maal hoger ligt dan 12 maanden geleden.

Dat beurzen minder Bitcoin aanhouden, is een signaal dat een deel van de beleggers hun Bitcoin voor de lange termijn vasthouden. Uit eerder onderzoek blijkt dat 60% van de bestaande Bitcoin het afgelopen jaar niet van zijn plek is gekomen op de blockchain.

Regulering

Stablecoins zijn formeel ongereguleerd. De bestuurder van de Bank of England riep onlangs op om deze cryptovaluta op eenzelfde manier te reguleren als fiat geld.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...