‘Bitcoin (BTC) heeft bullmarkt geopend, voorspelt “bear” en analist Tone Vays

298 totale weergaven

Bitcoin update - Tone Vays, een bekende belegger en analist van bitcoin (BTC), ziet dat bitcoin bij $7.600 een belangrijke weerstand heeft. Was dat niveau afgelopen weekend gebroken, dan had de koers een verdere run kunnen doorzetten naar $9.000. Hij doet zijn uitspraken in een recente analyse op zijn Youtube-kanaal. Vays, love him or hate him, is volgens criticasters vaak te "bearish" in zijn voorspellingen. Dat hij nu roept dat een bodem is bereikt, is opvallend. Bitcoin (BTC) noteert momenteel een koers van $7.062.

Bitcoin koers

Na het hoogtepunt bij $7.556 is bitcoin teruggeveerd in de regionen rond de $7.000. Na een dipje richting $6.800 handelt BTC op moment van schrijven tussen de $7.000 en $7.100.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers lijkt na het bewogen weekend tot rust gekomen en beweegt voornamelijk zijwaarts.

'Bitcoin (BTC) heeft bullmarkt geopend, voorspelt

bron: Coincap.io

Tone Vays over bitcoin (BTC)

Welke meningen zijn er onder analisten over het vervolg? De recente stijging heeft bij sommigen geleid tot nieuwe inzichten. Eerder verklaarde de conservatieve analist Tyler Jenks dat de bearmarkt nu echt achter de rug ligt.

Nu doet Tone Vays, ook een bekende "bear", dat bitcoin een belangrijk weerstandsniveau heeft beslecht afgelopen weekend. Hij steunt zijn analyse op de indicator Fibonacci, een manier om weerstand in de koers te analyseren.

Volgens hem is bitcoin de 23,6% Fibonacci-zone al voorbij gestreefd in de laatste run. De koers is vanwege de correctie hier worden onder gedaald.

Weet bitcoin het niveau $7.600 vast te houden, dan ligt de volgende weerstand bij $9.442, (38,6% Fibonacci weerstandniveau).

Dat florissante scenario is gisteren niet uitgekomen (bitcoin dipte terug naar $6.800, redactie). Vays verklaart wél positief te blijven over de komende maanden. Ook omdat bitcoin elke maand nieuwe "higher lows" noteert.

Ook Big Chonis ziet bij $7.600 een belangrijke weerstand voor de koers van bitcoin.

Het sentiment is in de markt enigszins omgeslagen en het aantal short-posities is de afgelopen 24 uur weer toegenomen. Volgens analist Alex Krüger is het vanaf $6.400 weer aantrekkelijk om een "long-positie" in te nemen.

Altcoins

De meeste altcoins leveren ook flink in. Uitzonderingen zijn Binance Coin (BNB), dat volgens speculaties wordt gelinkt aan eBay als betaalmiddel. Ook Dash staat contrair in de plus.

Vandaag start de conferentie Consensus. Traditioneel gezien kan de markt op nieuws vanuit deze grootste conferentie reageren.

Binance Coin wordt in verband gebracht met de speculatie dat eBay crypto als betaalmiddel gaat accepteren. De vraag is óf eBay dit plan is en zo ja, welke cryptovaluta er dan geaccepteerd gaat worden.

De route die Facebook volgt met een eigen stablecoin gereguleerd in thuisland Amerika, staat ook nog open namelijk.

Interview Tone Vays

Tijdens een bezoek aan Amsterdam bij Blockchain Talks spraken we na afloop met Tone Vays over het handelen met BTC en zijn visie op de prijs.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...