Bitcoin Lightning beurs LN Markets haalt groeigeld op bij Bitfinex

912 totale weergaven

Goed nieuws voor de Lightning liefhebbers! LN Markets heeft vers groeigeld opgehaald in een financieringsronde. Het is de eerste derivatenbeurs die bovenop de tweede laag van Bitcoin (BTC) is gebouwd.

Ze hebben investeringen ontvangen van onder meer Bitfinex om verder te bouwen aan het platform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin handel via Lightning

LN Markets is een platform waar je op een nieuwe en innovatieve manier kunt handelen. Je kunt namelijk de koop – en verkooporders direct streamen naar de exchange vanuit jouw Lightning wallet. En zodra je deze long of short positie sluit, kun je jouw Bitcoin weer direct opnemen.

Omdat dit allemaal via het Lightning Network gebeurt, heb je niet te maken met trage en dure transacties op het hoofd netwerk van Bitcoin.

Daarnaast kunt je zelfs inloggen met lnurl-auth, waardoor je geen account hoeft aan te maken en direct in kunt loggen met een Lightning wallet.

Investeerders

Wie zitten er achter deze investering? Een van de investeerders is Arcane Crypto, een bedrijf dat focust op Bitcoin-gerelateerde projecten. Ook het relatief onbekend Fulgur Ventures doet een letterlijke duit in het zakje.

Zij investeren in beginnende start-ups uit de Bitcoin en de Lightning Network industrie. Binnen dat ecosysteem is LN Markets een groeibriljant in de dop.

Het exacte bedrag van de investeringen is niet bekend gemaakt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Côme Jean Jarry, mede oprichter van LN Markets”]”We zijn erg blij met deze nieuwe groep investeerders. Ze hebben goede kennis van deze markt en voegen door netwerk enorme waarde toe aan ons bedrijf”[/penci_blockquote]

Volgens hem leidt deze investering tot een versnelde ontwikkeling van het platform. Zo hebben ze in nieuwsbrieven laten doorschemeren de ontwikkelingen van RGB tokens op de voet te volgen.

Dat zijn tokens op het RGB protocol, dat als onderlaag het permissieloze Proof-of-Work mechanisme van Bitcoin gebruikt. De ‘programmable’ state maakt het mogelijk om assets, games, identiteiten en reputatie via de Bitcoin blockchain te regelen. Het neemt echter geen on-chain ruimte in beslag doordat het gebruikt maakt van off-chain sharking.

Investeringen

Ook Bitfinex, een van de grootste beurzen met het handelspaar BTC-USD, steunt de Lightning beurs.

“Dit is een van onze eerste publieke investeringen en het onderstreept onze support voor het Lightning Network”, schrijft Paolo Ardoino, Chief Technology Officer bij Bitfinex in een persbericht.

Bitfinex is de enige grote exchange die stortingen en opnames via Lightning accepteert.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Als we naar een project als LN Markets kijken, zien we een directe toepassing van de technologieën waar we van houden. Het is daarom belangrijk voor ons om financiering te verstrekken en deel te nemen aan zo’n innovatieve onderneming.”[/penci_blockquote]

Het voordeel van LN Markets is dat je de beurs waar je de trades op plaatst minder hoeft te vertrouwen. Het vermijdt dure on-chain transacties en maakt het mogelijk om als trader snel te reageren op margin calls.

Het platform is ontwikkeld door ITŌ, een op bitcoin gefocuste start-up die in 2019 is opgericht door Côme Jean-Jarry, Victor Afanassieff en Romain Rouphaël.

Half maart lanceerden ze de Bitcoin-collateralized derivatenbeurs. Inmiddels hebben ze al meer dan $10 miljoen volume gedraaid in meer dan 25.000 transacties.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning