Nieuwe mijlpaal voor Bitcoin betalingen via Lightning Network

965 totale weergaven

Gisteren kwam Blockstream met nieuws over het Lightning Netwerk (LN). Binnenkort is het namelijk mogelijk om grotere hoeveelheden Bitcoin (BTC) over het netwerk te versturen.

Bitcoin via Lightning

Samson Mow, de Chief Security Officer van het Canadese bedrijf, vertelde aan Decrypt dat er test zijn geweest voor multi-path payments. Dit maakt het mogelijk om betalingen op te splitsen in kleine beetjes, waardoor grote hoeveelheden BTC gewoon snel en goedkoop te versturen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een feature waar veel mensen al langere tijd gebruik van willen maken. Tot op heden zorgden grote betalingen altijd voor problemen met liquiditeit. Andere peers in het netwerk hadden vaak niet genoeg BTC in hun kanaal om deze relatief grote betalingen door te kunnen sturen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Multi-path payments zijn geslaagd voor de tests, wat betekent dat het binnenkort klaar is voor gebruik.”[/penci_blockquote]

Volgens Mow is dit “de belangrijkste ontwikkeling” van het jaar. Hij liet niet doorschemeren wanneer deze functie precies beschikbaar gaat zijn.

Lees ook: Lightning Network als schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin

Grote bedragen overmaken

Een poos geleden was er een hype gaande met het Lightning Network. Er ging een Lightning Torch rond en tijdens dit initiatief werd maar als te goed duidelijk dat het versturen van grote bedragen erg moeilijk was.

Iedereen die deze torch in bezit kreeg, moest hier 10.000 satoshi’s bij op tellen, alvorens hij deze weer aan iemand anders doorgaf.

De torch ging de hele wereld over en het bedrag werd als maar hoger. Dit zorgde voor problemen met de liquiditeit binnen de betaalkanalen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Multi-path payments maken het mogelijk om meerdere kanalen tegelijk te gebruiken, waardoor grote betalingen opgesplitst kunnen worden en als kleine losse betalingen het netwerk in verstuurd kunnen worden.”[/penci_blockquote]

Het voorstel voor Atomic Multi-Path Payments (AMP) via Lightning komt uit 2018. Destijds kwamen de oprichter van Lightning Labs, Conner Fromknecht, en zijn collega Olaoluwa Osuntokun met het idee.

In mei dit jaar kwam er pas een nieuw routing proposal, wat nodig was om het probleem op te lossen. Overigens zorgen AMP’s ook nog eens voor extra privacy en kan er op kosten bespaard worden.