Bitcoin Lightning Network krijgt flinke update met meer mogelijkheden

826 totale weergaven

Terwijl de DeFi hype zich doorzet, gaan de ontwikkelingen omtrent het Lightning Network ook gewoon door. Twee teams die werken aan de meest populaire implementaties van het Bitcoin Lightning Network werken, brachten afgelopen week een aantal nieuwe functionaliteiten uit.

Updates Lightning

Deze week hebben zowel Lightning Labs, van de lnd implementatie, als Blockstream, die de c-lightning implementatie onderhoudt, hun software verbeterd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De update van lnd betreft een verbetering van Faraday. Dit is een tool die je zou kunnen omschrijven als een assistent van jouw node. Met de nieuwe uitbreiding kun je heel makkelijk de boekhouding bijhouden. Voor iedereen met een eigen node of is dit een handige tool. Ook voor Lightning Service Providers (LSP’s) is dit een welkome toevoeging, schrijft Coindesk.

Lees ook: Het Lightning Network uitgelegd.

Faraday geeft als het ware advies over de kwaliteit van betaalkanalen en de efficiënte van betalingen, zowel qua kosten als betrouwbaarheid. Met de uitbreiding is het ook makkelijker om de boekhouding van al deze Lightning betalingen te doen. Carla Kirk-Cohen heeft zich met deze verbetering bezig gehouden:

Alle gegevens over de honderden betaalkanalen van LSP’s en duizenden dollars die hierin zitten, kunnen nu door de geautomatiseerde boekhoudtool worden verzameld en geïmporteerd in Google Sheets of Microsoft Excel.

Volgens betalingsprovider OpenNode zal de nieuwe boekhoudfunctie hen helpen geld te besparen door gegevens over betaalkanalen gemakkelijker te analyseren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”João Almeida, CTO van OpenNode”]”Faraday stelt ons in staat om eenvoudig de operationele kosten te berekenen en de activiteit van kanalen te monitoren, waardoor we beslissingen kunnen nemen die op data is gebaseerd. Zo kunnen we kapitaal op de juiste plek in het netwerk inzetten om de potentiële inkomsten te maximaliseren”[/penci_blockquote]

Blockstream

Maar ook Blockstream komt met een nieuwe release van hun c-lightning. In versie 0.9.1 zit een update over het openen van betaalkanalen en een beter mechanisme om betalingen te routen.

Met name het doen van multi-part payments (MPP) is drastisch verbeterd. Dit is een manier om een Lightning betaling op te splitsen in kleinere fracties, om deze dan over meerdere betaalkanalen te versturen.

Dit zorgt er dus voor dat het veel makkelijker is om invoices bij de ontvanger terecht te krijgen, zonder last te hebben van een tekort aan outbound liquidity.

Daarnaast komt Blockstream ook met een multi-channel plug-in in hun implementatie. Met deze functie is het nu mogelijk om meerdere kanalen te openen met een enkele transactie. In een test is het gelukt om 106 betaalkanalen in één keer te openen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning