Anonieme donateur redt Bitcoin e-commerce platform OpenBazaar

966 totale weergaven

Op 25 september kondigde OpenBazaar aan dat haar platform de deuren zou moeten sluiten vanwege financiële problemen. Ze verklaarden dat de groei en adoptie onder gebruikers was vastgelopen. Nu kan het project toch ineens voortgang krijgen door een gulle gever die (onder andere) Bitcoin doneerde.

Bitcoin marktplaats

OpenBazaar is een open source-project dat een protocol ontwikkelt voor de e-commerce markt. Het is gedecentraliseerd en gebruikt cryptocurrencies als ruilmiddel. Je zou het kunnen zien als een peer-to-peer marktplaats voor allerlei goederen en producten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oprichter van het platform is de in de Bitcoin community niet onbekende Amir Taaki. Initieel heette het platform dat in 2014 is opgericht nog DarkMarket. Vier dagen geleden beschreven ze in een Medium post dat het einde nabij was.

Ze van plan waren de ondersteunende diensten van OpenBazaar te sluiten, waaronder het runnen van de nodes van het platform, de API wallet en de wisselkoers.

Alles leek erop dat het project aan zijn einde ging komen. Totdat gisteren op het officiële Twitter account van OpenBazaar het nieuws kwam dat een anonieme donateur bij schiet. Hij (of zij) zal de kosten van de marktplaats tot het einde van het jaar dekken.

Donaties

Hoewel het exacte bedrag niet bekend is gemaakt, is wel te zien dat er op de donatie adressen meer dan $13.000 is binnen gekomen. Het gaat om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en een aantal andere cryptodonaties.

Met de eerste bèta versie die in 2014 werd uitgebracht, haalde OpenBazaar in minder dan een jaar tijd $1 miljoen aan startkapitaal op met de hulp van Andreesen Horowitz, Union Square Ventures en William Mougayar.

Het probleem was dat het als ‘zero fees’ platform geen inkomsten maakte en volledig afhankelijk was van donaties.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Helaas hebben we simpelweg niet het niveau van gebruikersgroei en acceptatie bereikt dat nodig is om een ​​duurzaam bedrijf op te bouwen. Als gevolg hiervan kan OB1 de lopende kosten niet financieren.”[/penci_blockquote]

Door de gulle gever kan het project nog drie maanden door, maar daarna zal het weer in de problemen komen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC