Bitcoin mining pool van Binance gaat uitbreiden in Rusland

902 totale weergaven

Binance gaat haar Bitcoin rekenkracht uitbreiden in Rusland en Centraal-Azië. Ze hebben daarvoor een fysieke server gekocht bij BitRiver, een mining hub in Rusland.

Binance mining pool

Het bedrijf met Changpeng Zhao is één van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld. Het handelspaar BTC-USDT op deze beurs draait – samen met OKEx – namelijk het grootste handelsvolume in de markt (bron: Coingecko).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En BitRiver is uitbater van de grootste datacenter in Bratsk, Rusland. Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan. Dat leidt tot meer keuze voor de miners, die hun machines laten draaien bij BitRiver.

BitRiver heeft nu een capaciteit van 70 Megawattpiek (MW) en kan nog groeien naar 100 MW.

Bitcoin rekenkracht

Onder meer het Center for Alternative Finance, gelinkt aan de universiteit van Cambridge, heeft onderzoek gedaan naar de verdeling van de rekenkracht.

Mining farms gevestigd in Rusland zijn samen goed voor 6,08%, iets hoger dan 6,93% wat in september 2019 het geval was. Buurland Kazachstan is goed voor 3,14% van de totale rekenkracht, in september 2019 lag dat nog op 1,42%.

Het overgrote deel van de hashrate is nog altijd afkomstig van China. Volgens deze onderzoekers ligt de hashrate afkomstig uit China op 71%, iets lager dan de 75% in Q3 2019.

Dat komt onder meer omdat 9 van de 10 grootste Bitcoin mining pools gevestigd zijn in China óf ze hebben sterke banden met de Chinese markt.

bron: BTC.com

Bitcoin mining pool van Binance gaat uitbreiden in Rusland

Mining pool fees

Vooropgesteld: hashrate is een gemiddelde, dus het zijn schattingen van de rekenkracht die miners (in totaal) leveren.

Het datacenter van BitRiver zou goed zijn voor ruim 1.000 petahash per second (PH/s). Dat staat gelijk aan circa 1% van de totale rekenkracht van het netwerk.

En dat heeft Binance ook gezien, want zij zijn een uitdager in de Bitcoin mining pool markt. CEO Igor Runets van Bitriver verwacht dat maar liefst 50% van zijn miners overstapt naar Binance. Die zijn onder meer afkomstig van BTC.com, de mining pool gecontroleerd door Bitmain.

Het is onbekend of Binance klanten van BitRiver een korting geeft, maar het ligt wel voor de hand.

Uit bronnen van Coindesk blijkt dat Binance ook miners uit Kazachstan benadert voor zijn pool.

Fees

Binance heeft in april haar mining pool gelanceerd. Volgens BTC.com heeft Binance 3,7% van de markt in handen, nog achter Huobi en OKEx.

Elke mining pool werkt met een zogenaamd Fully-Pay-Per-Share (FPPS) model. Pools werken met variabele vergoedingen. Binance schermde eerst met een fee van 0% om miners te lokken, maar is niet lang daarna 2,5% gaan vragen.

Dat bracht ook andere spelers in beweging. Grotere pools zoals F2Pool and PoolIn hebben hun vergoeding verlaagd van 4% naar 2,5%.

De fee is een percentage van de block subsidie en transacties fee die een pool over een bepaalde periode oplevert.

Block subsidie

Zoals bekend wordt er elke 10 minuten een block gedolven met een subsidie van 6,25 BTC én transacties. Een pool distribueert deze opbrengst over de aangesloten miners, waarbij de inkomsten per miner afhangen van de rekenkracht die ze leveren aan de pool.

De pool organisator vraagt dus 2,5% van het totaal. Binance biedt miners daar bovenop nog lagere handelstarieven voor hun exchange.

Volgens Coindesk zijn er 9 categorieën. Een miner die 500 PH/s levert aan hun pool, hoeft slechts 0,015% commissie te betalen voor een trade. Tot nu toe heeft de pool 485 Bitcoin blokken gemined.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...