Bitcoin (BTC) mining levert Singaporees 32 jaar gevangenisstraf op

894 totale weergaven

Een man van 29 uit Singapore mag zijn zonden gaan overdenken achter de tralies. De reden? Hij gebruikte de de Amazon AWS en Google Cloud om Bitcoin te minen.

Bitcoin mining

Het gaat om Ho Hun Jia, maar hij is beter bekend als Matthew Ho. Op 26 september is hij door de politie-eenheid van Singapore opgepakt voor in totaal 14 aanklachten. Hij zou creditcards en ID’s hebben gestolen van mensen uit Californië, Texas en India.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het minen van Bitcoin en Ethereum deed hij tussen oktober 2017 en februari 2018. In de aanklacht is meer te lezen over zijn activiteiten:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Aanklacht”]Eind 2017, toen de cryptocurrencies populair werden, gebruikte hij gestolen creditcards en persoonlijke infomatie (met valse email adressen) om toegang te krijgen tot accounts en de cloud computing-services. [/penci_blockquote]

Hij kreeg het voor elkaar om zo’n $5 miljoen aan onbetaalde rekeningen te genereren met de Cloud Computing.

Maar dat was niet alles. Het persbericht van het ministerie van Justitie stelt dat Ho’s operatie er voor zorgde dat hij een poosje een van de grootste verbruikers van de Amazon Web Service (AWS) was.

Gevangenisstraf

Voor dit soort fraude staat een gevangenisstraf van 20 jaar. Het frauduleus gebruiken van apparaten van een ander ook nog eens maximaal 10 jaar waard. De identiteitsdiefstal levert hem ook nog eens twee jaar op.

Ho deed ook betalingen met de betaalkaarten van de slachtoffers. In november zijn er 16 betalingen gedaan waarvan het zelfs een keer het bedrag van $240.000 betrof. De kosten die Ho moest betalen waren voor de hardware van de mining rigs en de cloud diensten.

Op 3 december 2017 betaalde de bandiet nog eens een bedrag van ruim $135.00 voor de Amazon Web Services.

De geminede cryptomunten verkocht Ho op websites zoals localbitcoins.com en localethereum.com. Daarmee kon hij direct fiat geld terugkrijgen, zonder dat hier een derde partij tussen hoefde te komen.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining