Bitcoin (BTC) sparen met Cash App nu ook via automatische incasso

1185 totale weergaven

Update – Met de Cash App van Square is het nu mogelijk om automatisch Bitcoin (BTC) te sparen. Ook wel bekend als de dollar cost averaging-strategie (DCA). Binnen de applicatie heet deze functie “Auto-Invest”.

Spoiler: de dienst is voorlopig alleen beschikbaar in thuisland Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Met de service is het dus mogelijk om dagelijks of (twee) wekelijks Bitcoin te laten overmaken naar je Bitcoin wallet door middel van een automatische incasso.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook is nieuw dat het totaal nu ook in satoshi’s (sats) is weergegeven. In tegenstelling tot een eigen hardware wallet is Square nog steeds een derde partij die je moet vertrouwen.

In Nederland stopt Bittr per 20 mei met haar dienst om Bitcoin te sparen. Reden zijn de te strenge voorwaarden van de Nederlandse cryptowet, die per 21 mei ingaat.

Stacking sats via een Nederlandse aanbieder is er dus voorlopig niet meer bij.

Bitcoin (BTC) sparen met Cash App nu ook via automatische incasso

Eerder bericht (7 mei)

Op 6 mei maakte Square zijn de cijfers over het eerste kwartaal van 2020 bekend. Hierin staan ook inkomsten en opbrengsten van de Cash App. Het blijkt dat de meerderheid hiervan afkomstig is vanuit de hoek van Bitcoin.

In totaal komt namelijk $306 miljoen van de totale omzet van $528 miljoen bij Bitcoin vandaan. Je kunt met de app ook investeren in bijvoorbeeld aandelen.

Bitcoin kopen in Cash App

Ondanks deze enorme cijfers, was Bitcoin maar goed voor een klein deel van de winst van de Cash App. Het bedroeg een winst van slechts $7 miljoen op een totale winst van $183 miljoen. Het bedrijf legt uit waarom het de inkomsten uit Bitcoin anders ziet vergeleken met de andere assets:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We brengen de inkomsten uit bitcoin terug omdat het onze rol is om de toegang van klanten tot bitcoin te vergemakkelijken. Wanneer klanten bitcoin kopen via de Cash App, passen we slechts een kleine marge toe op de marktkosten van bitcoin. Deze is volatiel en valt buiten onze controle.”[/penci_blockquote]

De Cash App rapporteerde een stijging van de winst van 115% op jaarbasis. In een call van investeerders op 6 mei noemde het team van Square hun ‘efficiënte acquisitie van nieuwe klanten’. Het laat zien dat de combinatie van de goede marketing en het gebruiksgemak aanslaat.

Bitcoin (BTC) sparen met Cash App nu ook via automatische incasso

De cijfers voor de beleggers waren minder rooskleurig. De winst EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization) daalde van $119 miljoen in Q4 naar $9 miljoen dit kwartaal.

De Cash App is in Amerika erg populair geworden onder de jongere beleggers. Je kunt sinds kort ook DCA (Dollar Cost Averaging) doen in de app, een feature die Nederland door het verlies van GetBittr mist.

Jack Dorsey

De app is onderdeel van Square, wat weer een bedrijf is van Jack Dorsey. Deze fervent Bitcoin liefhebber is ook de grote vaas van Twitter. Ruim een jaar geleden gaf hij nog aan dat het een kwestie van tijd is voordat het Lightning Network aan de Cash App van betalingsprovider Square wordt toegevoegd.

Dorsey is ook druk bezig om de Afrikaanse markt te betreden. Hij sprak duidelijk over zijn doelen toen hij eind vorig jaar een reeks van landen bezocht: ”Ik wil erachter komen hoe moeilijk het is om hier een bedrijf te starten. Ik wil kijken hoe ik kan helpen. Ik ben van plan hier drie tot zes maanden te gaan wonen.”

Dit lijkt op een langetermijnplan om de Cash App in verschillende landen in Afrika te lanceren. Elk land heeft zijn eigen regeltjes en eventuele problemen, dus het is belangrijk om daar een goed beeld van te krijgen.

Kom tot slot ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over alle ontwikkelingen!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd