Bitcoin handel in USDT op Paxful populair: $1,5 miljoen in drie weken

975 totale weergaven

Het peer-to-peer handelsplatform Paxful ondersteunt sinds begin deze maand Tether (USDT). Het blijkt dat de interesse in deze aan de dollar gekoppelde stablecoin enorm is.

Gebruikers kunnen nu onderling hun Bitcoin (BTC) inruilen voor Tether, zonder de noodzaak van bankrekeningen, cadeaubonnen of dergelijke ruilmiddelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paxful

Op 9 september lanceerde het platform de aan de dollar gekoppelde stablecoin. Sindsdien hebben de gebruikers bijna $1,5 miljoen in Bitcoin omgezet in Tether. Dat blijkt uit data die Paxful heeft gedeeld met Decrypt.

Het platform in gevestigd in de Verenigde Staten en in 2015 gelanceerd. Sindsdien is het heel organisch en geleidelijk gegroeid tot een gerenommeerde naam.

Het is de concurrentie aangegaan met LocalBitcoins en is vooral in ontwikkelingslanden erg populair.

De gebruikers kunnen Bitcoin kopen of verkopen van/aan andere personen waarbij Paxful deze twee partijen bij elkaar brengt. Het is geen beurs of broker (met orderboek of een eigen balans), maar het is een peer-to-peer marktplaats.

In de eerste zes maanden van 2020 faciliteerde het platform voor meer dan $1 miljard aan handel. Sinds de lancering in 2015 ligt dit getal op meer dan $4,5 miljard.

Bitcoin handel

Waar voorheen voornamelijk gehandeld werd met bankoverschrijvingen of cadeaubonnen, biedt de Tether stablecoin een extra dimensie in de mogelijkheden.

Het is een brug tussen de twee werelden: fiat en Bitcoin komen zo dichter bij elkaar. In sommige landen is dit een hele belangrijke stap.

Paxful is populair geworden in delen van de wereld, zoals India en Afrika, waar het verhandelen van cryptovaluta op beurzen moeilijk is vanwege de regelgeving.

Ook helpt het gebrek aan technische infrastructuur hier niet bij. Meer dan 40% van de gebruikers kwam in oktober 2019 uit Afrika.

Overigens kan men er voor kiezen om Bitcoin tegen allerlei activa in te wisselen. Of het nu vouchers zijn, auto’s of in-game items. Het platform biedt wat dat betreft een heel scala aan mogelijkheden.

Onlangs moesten ze wel de deuren sluiten voor Venezolaanse klanten. Toenemende regelgeving maakte het lastig om de Zuid-Amerikaanse klanten te bedienen. Ook zouden financiële sancties vanuit de Verenigde Staten het niet makkelijk hebben gemaakt.

Paxful is wereldwijd de nummer twee peer-to-peer beurs, na LocalBitcoins uit Finland. Daarnaast zijn er ‘kleinere’ marktplaatsen zoals Bisq en HodlHodl.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC