Bitcoin (BTC) doorbreekt $11.300, VeChain (VET)+45% na Walmart-deal

937 totale weergaven

Update 10.30 uur – De koers van bitcoin (BTC) is deze dinsdagochtend door de $11.300 geschoten (+5% afgelopen etmaal). De prijs van één bitcoin is momenteel $11.329, een nieuw jaarrecord voor de grootste cryptomunt. Het is ruim anderhalf jaar geleden (15 januari 2018) dat de koers boven de $12.000 stond.

Van een altseason is nog geen sprake met een bitcoin dominantie in de markt van 63%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VeChain (VET)

Absolute uitschieter onder de altcoins is VeChain (VET). Door middel van de blockchaintechnologie van VeChain controleert supermarktketen Walmart haar voedselkwaliteit in China. Adviseur PriceWaterhouseCoopers maakt het nieuws bekend.


Hierop schiet de koers van cryptomunt VET met meer dan 50% omhoog tot iets boven de 0,01 dollar per VET. Meer details over de samenwerking volgen later deze dag.

Bitcoin (BTC) update

Een korte update voor bitcoin op deze dinsdagochtend. BTC is afgelopen nacht gestaag opgeklommen boven de $11.200. Daarmee vestigt de cryptomunt een koersrecord van de afgelopen 12 maanden.

Bitcoin (BTC) doorbreekt $11.300, VeChain (VET)+45% na Walmart-deal

BTC koers afgelopen 24 uur, bron Coincap.io

In de onderstaande grafiek is zichtbaar dat de groeicurve van bitcoin vanaf zaterdag enigszins afgevlakt werd. Bitcoin lijkt nu weer een steilere curve in te zetten. De weekscore staat op +22% en de maandscore op +37%.

Bitcoin (BTC) doorbreekt $11.300, VeChain (VET)+45% na Walmart-deal

BTC koers afgelopen 30 dagen, bron: Messari.io

Cryptotwitter

Gaat bitcoin zich opmaken voor een nieuw jaarrecord, vraagt de populaire analist Luke Martin zich af. Inmiddels heeft BTC dat jaarrecord gevestigd.

Martin ziet voorlopig bij de zone $11.200 tot $11.400 veel weerstand liggen voor bitcoin. De bulls zijn nu hard bezig om die zones te heroveren.

Analist Josh Rager voorziet een stijging naar $13.500 zodra de prijs boven de $11.500 komt. Hij verwacht pas een correctie zodra de koers over de $13.000 gaat.

Koersdip?

Het kopen van de ‘dip’ was slechts beperkt tot $10.300. Daarna ging de prijs weer omhoog, merkt analist Joe McCann op.

Altcoins

Een van de hamvragen die beleggers elkaar stellen is: wanneer komt er een altseason, een periode waarbij altcoins continu stijgen? Met bijna 63% BTC dominantie in de markt lijkt dit ver weg. Bij een dominantie van ca. 50% spreekt men meestal van een altseason.

Volgens Bravado Trading liggen er nog genoeg kansen in de markt, onder meer bij altcoins zoals Cardano (ADA), IOST (IOST), Augur (REP) en Ravencoin (RVN).

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...