‘Bitcoin is een échte shitcoin’ vindt McAfee, die nu altcoins ‘shillt’

John McAfee heeft zich weer eens uitgelaten over Bitcoin. Waar hij eerder nog bizarre voorspellingen deed, is hij deze keer heel negatief over de grootste cryptomunt.

Hij noemt het namelijk ‘een echte shitcoin’. McAfee is op dit moment overigens ook bezig met de verkiezingen van 2020. De kans dat hij deze gaat winnen is vrij laag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en John McAfee

Naast dat McAfee in 2017 druk in de weer was met het promoten van ICO’s, voorspelde de software ontwikkelaar dat Bitcoin binnen drie jaar de $1 miljoen zou bereiken. Het is misschien wel dé uitspraak waardoor hij in de cryptocommunity veel aandacht heeft gekregen.

Een maand geleden reageerde hij weer op deze voorspelling. Hij gaf aan dat het slechts een sluwe truc was. Hij vertelde ook even tussen neus en lippen door dat bitcoin verouderd is. Vandaag deelde hij opnieuw zijn ongezouten mening over Bitcoin:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin – Old, clunky, no security, no smart contracts, no Dapps – is the true shitcoin.”[/penci_blockquote]

De toekomst ligt volgens McAfee bij altcoins. Deze ‘alternatieve cryptocoins’ hebben volgens de Amerikaan veel meer te bieden dan Bitcoin.

Lees ook: Bitcoin protocol weer stapje dichter bij Taproot en ‘smart contracts’

Waar McAfee in 2017 nog beloofde zijn eigen edele delen op nationale televisie op te eten als BTC niet een miljoen dollar zou kosten, is zijn mening nog geen drie jaar later compleet omgedraaid. Op de website dickening.com is de hele soap rondom deze ongein bij te houden.

Altcoins

Op de vraag welke andere munt mensen (in plaats van Bitcoin) moeten vertrouwen, antwoordde hij dat er verschillende munten zijn voor verschillende doeleinden.

Zo vindt hij de DAI stablecoin de meest stabiele munt van allemaal. Dit is een cryptomunt waarvan de waarde door middel van smart contracts op Ethereum gelijk wordt gehouden aan de dollar. Hiervoor gebruikt het ETH als collateral (of: onderpand).

Als privacymunt adviseerde hij Monero. In een van de antwoorden schreef hij dat er en scala aan blockchains zijn met dezelfde liquiditeit en lagere kosten vergeleken met bitcoin, die ook nog eens sneller zijn.

Redactie: McAfee gaat in deze redenering wel even voorbij aan het feit dat bitcoin het grootste netwerk heeft en ook het best beveiligde netwerk met een gigantische hoeveelheid computerkracht.

Naast Ethereum zijn er volgens McAfee nog heel veel andere chains die smart contracts ondersteunen. Ben jij een echte Bitcoiner of zie jij voornamelijk toekomst in andere blockchain protocollen? Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee.