Opmerkelijk: Bitcoin transactie van ruim $1,1 miljard kost enkele dollars

899 totale weergaven

De één na grootste Bitcoinwhale‘ heeft net een mega transactie gedaan. Het gaat om twee afzonderlijke transacties op de Bitcoin blockchain. Gezamenlijk goed voor maar liefst 96.857 BTC, omgerekend ~1,14 miljard dollar.

De afzender is ook duidelijk: het gaat om Xapo, een bewaarder van grote hoeveelheden Bitcoin namens andere partijen. De transactiekosten zijn laag, zéér laag: 0.0003 BTC, wat neerkomt op ~3,55 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de onderstaande afbeelding is de afsplitsing te zien: 92.857 BTC is verstuurd naar wallet A en 4.000 BTC, ook geen mis bedrag, naar wallet B.

Xapo is een oudgediende in de industrie, die deze BTC waarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen heeft verplaatst.

Ze staan erom bekend om de seeds in off-the-grid bunkers verspreid over vijf continenten op te slaan. Onder meer in de Zwitserse Alpen, zo meldt Daily Hodl.

Coinbase Custody is trouwens sinds één jaar de nieuwe eigenaar van Xapo. Daarmee is deze Amerikaanse partij de grootste custodian in de cryptowereld.

‘Whale’ transacties

Regelmatig is er sprake van grote transacties van tientallen duizenden Bitcoins. Eerder deze week verstuurde Binance bijna 89.000 BTC in een transactie.

Begin juni verzond iemand nog 132.255 BTC en aan het einde van de mand veranderde 101.857 BTC van adres.

Door de bank genomen is iemand die 10.000 BTC op de bitcoin blockchain kan verschuiven aan te duiden als een ‘whale’.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in een van onze Telegram chats!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...