Bitcoin (BTC) update: ‘Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen’

1067 totale weergaven

Wat gaat de bitcoin (BTC) koers doen op de korte termijn? Lees de analyse van @CryptoCurrencyNederland, die de belangrijkste timeframes bespreekt.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De Bitcoin prijsactie op de weekgrafiek is duidelijk bullish. We zitten op de vierde achtereenvolgende groene candle en ook deze maakt een higher high én higher low.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder is het de bulls voor de tweede keer dit jaar gelukt om uit dat dalende koerspatroon te breken. In januari lukte dat al eerder en hielden ze het acht weken vol. Daarna viel de koers terug in dat channel, maar respecteerde deze wel de onderkant. We zien wel dikke wicks van $1.000, maar geen candle sluitingen.

Voorlopig is het beeld dus bullish, maar de alles onder de $10.000 kan natuurlijk ook gewoon nog steeds een pullback zijn in de downtrend, zoals het begin van het jaar.

Bitcoin (BTC) update: 'Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen'

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek heb ik de support – en resistance zones getekend op de meest recente afwijzingen van de prijs.

Verder zien we een rising wedge, wat een bearish continuation patroon is. Het is wel een lelijke met al die wicks, maar mijn ervaring is: hoe lelijker dit patroon, hoe vaker deze uitspeelt. Daarnaast zitten we tegen de oude short term trendlijn en gaan we een zone in met heel veel resistance.

Bitcoin (BTC) update: 'Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Deze stijgende trend gaat ook nog eens gepaard met afnemend volume en dat is vaak een indicator van een pullback in plaats van een trend reversal.

Al met al op het oog een bullish move op de daggrafiek met short term breakouts. Maar de technische analyse duidt naar mijn mening op een tijdelijke pullback. Zie de onderstaande grafiek voor meer duiding.

Bitcoin (BTC) update: 'Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen'

Bitcoin (BTC) daggrafiek: Upmove met afnemend volume en veel resistance

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Volgens mij zaten heel TradingView en Crypto Twitter te wachten op deze ascending triangle breakout, want ik heb deze chart echt overal voorbij zien komen.

Ja, de breakout is er, maar ik ben niet echt onder de indruk. Er zat ook nauwelijks volume achter. Verder zien we dat de 4 uur RSI sinds gisteren overbought is.

Als ik mijn mening moet geven dan zou ik zeggen dat dit een bulltrap is, maar…

Bitcoin (BTC) update: 'Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen'

4 uursgrafiek ascending triangle breakout

Correlatie met aandelen

….Het nieuws regeert en de Bitcoin koers heeft een sterke correlatie met de aandelenmarkt. Dat gegeven is natuurlijk een doorn in het oog van de crypto puristen, maar de koers is tegenwoordig grotendeels gekoppeld aan de aandelenmarkt.

Bitcoin (BTC) update: 'Koersuitbraak te zwak om $8.000 te gaan testen'

Er zijn wel momenten dat het eventjes uit de pas loopt zoals in de witte cirkels, maar kijk eens naar gisteren toen er gematigd positief nieuws uitkwam over het Coronavirus. Vrijwel exact dezelfde beweging.

Daling of pomp?

Het vervelende is alleen dat ik denk dat we het ergste nog niet gehad hebben op de beurs. Het is goed mogelijk dat we nog een bottom sweep krijgen, waarin de early buyers op de aandelenmarkt nog een keer goed worden uitgekleed. Als dat gebeurt, is de kans groot dat Bitcoin ook gaat mee dalen.

Een ander scenario (wat verder in de toekomst) zou kunnen zijn dat de idiote hoeveelheden geld die nu kunstmatig in de markt worden gepompt een kettingreactie teweegbrengen die gunstig zou kunnen zijn voor Bitcoin, maar dat is iets voor een volgende update

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.