Bitcoin (BTC) Update: bullish weekeinde, zet koers stap naar $12.000?

833 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven rond $11.600. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) update

Het lijkt goed te gaan met de koers van Bitcoin. Waarbij meerdere tests van de support de afgelopen dagen wederom stand hebben weten te houden. En waarbij bulls telkens de koers weer omhoog wisten te drukken. Een goed teken en wellicht een laatste stap om eindelijk de $12.000 te kunnen breken.

Met een huidige prijs van $11.600 zien we een opwaartse beweging richting de weerstand rond $11.800. Een laatste drempel voordat de koers verder zal kunnen stijgen. Maar nog steeds binnen de wat verruimde consolidatie zone.

Dat de support rond $11.200 niet weet mee te geven is een teken dat de koers zich opmaakt om door te stijgen. Zonder zich parabolisch te gedragen en met genoeg draagkracht om niet zomaar terug te vallen.

Tot aan de $10.000 zien we nu veel vangnetten. Waarbij het met de tijd steeds lastiger wordt om hieronder terecht te komen.

Bitcoin (BTC) Weekgrafiek

Als we de weekgrafiek van de koers van Bitcoin erbij pakken zien we een heel mooi herstel. Waarbij de koers zich nu weer aan de top bevindt tegen een sterke weerstand. Een level welke voorheen flink wat volatiliteit heeft veroorzaakt met daarbij een enorme dip.

Dat we hier op lagere timeframes een consolidatie zien is belangrijk en helpt te voorkomen dat we een soortgelijke dip gaan zien. Maar nog niets is zeker en het houden van het level rond $11.200 en hoger is belangrijk.

Bitcoin weekgrafiek 30 augustus 2020

Bitcoin (BTC) Update: bullish weekeinde, zet koers stap naar $12.000?

Het eerste echt sterke vangnet ligt al gelijk een stuk lager rond de $10.000. Maar zou in theorie voldoende support bieden om wat klappen op te kunnen vangen. Al zien we nog genoeg reden om door te kunnen stijgen.

Een belangrijke test van $12.000 ligt wederom in het verschiet en de manier waarop de prijs hierop reageert is belangrijk.

Een doorbraak kan snel door pushen richting $13.000 tot $14.000. Maar een afwijzing ziet ook mogelijkheid tot het zakken richting $10.000.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Een nog beter beeld van de huidige support zien we op de daggrafiek van de koers van Bitcoin. Met daarbij meerdere tests de afgelopen dagen rond $11.200 zien we dat de koers zich staande weet te houden.

En zich wellicht aan het opmaken is om door te stijgen richting de $12.000.

Bitcoin daggrafiek 30 augustus 2020

Bitcoin (BTC) Update: bullish weekeinde, zet koers stap naar $12.000?

Met daarbij de mogelijkheid tot doorbraak is een bullish weekeind zeker in zicht. En wanneer de koers zich boven de $11.400 weet te manoeuvreren zien we een sterke consolidatie. Welke de support sterker en sterker weet te maken.

Op het moment ziet het er dus naar uit dat we de week bullish zullen eindigen. Met grote kansen tot doorstijgen.

Al is het altijd afwachten en voorzichtig handelen, zeker wanneer je in regionen komt welke nog maar weinig zijn bewandeld. Een leuke en spannende tijd voor de koers van Bitcoin. Met wellicht een mooie uitkomst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers