Bitcoin (BTC) Update: Houdt de koers stand boven de $8.700?

886 totale weergaven

De maand juni is bijna voorbij. Ziet het ernaar uit dat Bitcoin (BTC) faalt om deze maand bullish te sluiten? Juist boven de weerstand waar het al sinds de all time high van eind 2017 onder beweegt. Dalen we terug naar $6.800?

Lees de Bitcoin Update van CryptoTargets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Op de maandgrafiek zien we goed hoe Bitcoin telkens het gevecht met de rode omlaag lopende weerstand verliest. Tot vijf maal toe mislukte een test op deze weerstand en dat gaf Bitcoin een gemiddelde daling van 50% (zie de pijltjes in de grafiek).

Even leek het erop dat Bitcoin deze weerstand zou doorbreken door de bullish halving van afgelopen maand.

Maar ook nu blijkt Bitcoin er voor de zesde keer niet in te slagen om deze weerstand te breken. Met een huidige dip van 15% vanaf de high is de koers goed op weg om een verdere daling voort te zetten.

Bitcoin (BTC) Update: Houdt de koers stand boven de $8.700?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we de indicator VPVR uitrekken op de daggrafiek van Bitcoin, zien we dat de koers voor een belangrijke beslissing staat.

Houden we stand boven de $8.700, de witte horizontale lijn vlak bij de koers. Zo ja, dan is er enige hoop om wederom nog een keer het gevecht aan te gaan met de grote weerstand op circa $10.000.

Daalt de koers onder deze prijsrange, dan zie je dat hier een gat zit in de VPVR indicator.

Een signaal aan potentiële kopers dat het geen goed moment is om Bitcoin in te slaan. Dit zullen zij dus ook niet doen, waardoor de verkopers vrij spel hebben om Bitcoin omlaag te duwen.

De eerstvolgende spike uit de VPVR ligt exact op de supportlijn van $6.800 (bovenste horizontale groene lijn). Dit laat dan wel weer een goed moment zien om Bitcoin in te kopen waardoor we een bounce op deze supportlijn kunnen verwachten.

Als we naar data uit het verleden kijken moeten we de groene supportlijn daaronder in de gaten houden aangezien dit op een daling ligt van 50% vanaf de piek. Deze ligt op circa $6.000.

Bitcoin (BTC) Update: Houdt de koers stand boven de $8.700?

Bitcoin daggrafiek (BTC/TetherUS, Binance)

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Een klein positief puntje is dat de koers gisteren nog wel de futures GAP heeft opgevuld, zoals beschreven in onze analyse van gistermiddag.

De koers zou nu door kunnen stijgen naar de bovenkant richting $9.400 van de falling wedge. Maar ik verwacht echter niet dat Bitcoin ook hier stand zal houden.

Een daling richting $8.700, waar we het eerder over hadden, zit eraan te komen en ik vrees dat de volume hier zodanig laag blijft waardoor Bitcoin dus uiteindelijk terug zal zakken naar $6.800.

Bitcoin (BTC) Update: Houdt de koers stand boven de $8.700?

Bitcoin 4-uursgrafiek (BTC/TetherUS, Binance)

Conclusie

Al met al ziet het er op de langere termijn dus niet goed uit voor Bitcoin. We kunnen nog een kleine stijging zien maar hier moeten we niet teveel van verwachten.

Dalen we daadwerkelijk helemaal naar $6.800? Dan kan Bitcoin nog beslissen om koers omhoog te zetten of nog verder te dalen richting $6.000 om de gemiddelde dalingsdata uit het verleden op pijl te houden.

Over CryptoTargets

Praat gezellig mee met 284 andere bitcoin fanaten over Bitcoin en andere cyptovaluta in de Telegram chat van CryptoTargets.

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd