YouTube haalt tijdelijk twee populaire Bitcoin en cryptokanalen offline

890 totale weergaven

YouTube valt cryptofanaten wel eens lastig, en zo geschiedde ook deze week weer. Ze hebben namelijk video’s van ‘Bitcoin vloggers’ verwijderd en twee accounts offline gezet. De reden hiertoe is dat er ‘inbreuk zou zijn gemaakt op het beleid van het bedrijf’.

Bitcoin op YouTube

Eerder deze week waren het ‘Ivan on Tech’ en ‘The Moon’ die op Twitter om hun woede te uitten over de censuur op YouTube. Zij waren van mening dat de actie van de het bedrijf, dat sinds 2006 bij Google hoort, te ver gaat met hun maatregelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

YouTube had voor beide accounts een waarschuwing afgegeven, wat in wezen de content creators voor een bepaalde periode beperkt om video’s of livestreams te uploaden.

De lengte van deze tijdelijke ban is gebaseerd op het totaal aantal strikes. Beide kanalen zijn overigens op moment van schrijven gewoon weer online.

Een van de redenen die op het internet wordt genoemd is dat deze YouTubers te veel clickbait-achtige titels gebruiken. Daarnaast wordt ook gewezen naar de sensationele koppen en promotie acties als mogelijke oorzaak.

YouTube heeft in het verleden echter ook toegegeven dat het algoritmen soms niet helemaal lekker werkt.

Bitcoin en crypto op social media

De video van The Moon had de volgende titel: “Warning!!! Financial crisis has begun! Bitcoin not a safe haven in this bloodbath?” De aanklacht zou echter gegaan zijn over “de verkoop van producten”. Bijzonder genoeg ging het helemaal niet over het feit dat er in de video gepraat werd over ‘digitale activa’.

Ivan op Tech, een account met 216.000 subs, tweette dinsdag dat zijn kanaal weer goed werkt. Echter kiest hij er nu wel voor om vanaf zijn eigen website te gaan streamen. Het is niet bekend welke video bij hem voor problemen zorgde.

Het is bekend dat de grote internetgiganten moeite hebben met cryptocurrencies. Op Facebook is er het beleid dat advertenties niets te maken mogen hebben met cryptovaluta. Op YouTube waren in 2019 ook veel meer problemen zoals die zich afgelopen week voordeed.

In januari meldden wij al dat er tientallen accounts (tijdelijk) werden opgeschort. Onder de gedupeerden zaten toen de bekende Youtubers zoals Datadash, wederom Ivan on Tech, Boxmining en Crypto Chico en Sunnydecree.

?s=20

Er zijn verschillende initiatieven waarbij de streamingsdiensten op een decentraal platform worden gebouwd. Bekende voorbeelden zijn Steemit, LBRY en Dtube. Vooralsnog is het echter enorm lastig om op te boksen tegen de platformen die onder de vleugels van internetgigant Google behoren.

Heb jij ook al eens een kijkje genomen op het YouTube account van Bitcoin Magazine NL? Hier vind je dagelijks analyses van John van Meer en kun je ook jouw wekelijkse portie podcast terugluisteren.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCYoutube