Bitcoin betaalprovider Square Crypto geeft BTCPay $100.000 donatie

Bitcoin (BTC) betaalservice Square Crypto heeft haar open-source bitcoin project bekend gemaakt die ze gaat ondersteunen. De BTCPay Foundation heeft de primeur en krijgt $100.000.

BTCPay ontvangt $100.000 subsidie

Square Crypto is de crypto-afdeling van Square, het tweede bedrijf van Jack Dorsey, CEO van Twitter. Logischerwijs is het nieuws aangekondigd op...Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aan de subsidie zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is het de bedoeling dat BTCPay 'gratis en open-source software' ontwikkelt.

Die software moet de veiligheid, schaalbaarheid, privacy, gebruiksgemak en fungibility van bitcoin verbeteren.

Volgens het Square Crypto team past BTCPay in hun scope:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Ze stimuleren bitcoin als betaalmiddel, het beheer van de private keys en validatie van de herkomst van de BTC. En ze doen dit zonder de tussenkomst van derde partijen.[/penci_blockquote]

Volgens Square Crypto is BTCPay Server geen directe concurrent.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]De huidige betaalproviders hebben de keuze: aanpassen of achterblijven. We zien dit niet als een investering in een concurrent, maar een investering in de toekomst van geld, en daar hebben wij belang bij'.[/penci_blockquote]

Square Crypto

Dit is het onderdeel binnen Square dat zich primair focust op het ontwikkelen van open source applicaties voor het bitcoin (BTC) netwerk.

Onlangs heeft het team één van meest prominente bitcoin ontwikkelaars ingelijfd. In Amerika is Square bekend van de betaalapp Cash, waarmee bitcoin is te kopen.

In de eerste helft van 2019 heeft de bitcoin verkoop ruim $190 miljoen (ca. €172 miljoen) in het laatje gebracht. De bruto winst kwam uit op $3 miljoen.

Lees ook - ‘Bitcoin adoptie versnelt ontwikkeling Square’, aldus ceo Jack Dorsey

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...