cash app twitter crypto bitcoin btc

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Het onderdeel binnen Twitter-dochter Square dat zich primair focust op het ontwikkelen van open source applicaties voor het bitcoin (BTC) netwerk, heeft een van de meest prominente bitcoin ontwikkelaars aangetrokken. Het gaat om Matt Corallo, op Github bekend onder de naam TheBlueMatt.

Twitter en bitcoin

Het is een publiek geheim dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, een fan is van bitcoin. Onder het Twitter concern valt ook de betaaldienst Square, vooral in de VS bekend van de mobiele Cash App.

Zo is er in het eerste kwartaal van 2019 voor ruim $65 miljoen aan BTC verkocht aan klanten, zo blijkt uit dit kwartaalrapport (PDF).

Maar voor Dorsey is dat niet genoeg. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat gebruikers van de Cash app van Square kunnen afrekenen via het Lightning Network, de sidechain van het bitcoin netwerk dat nog in ontwikkeling is.

Om de ontwikkelingen bij bitcoin een zetje te geven investeert Dorsey een team dat alleen is gericht op het bouwen bitcoin-applicaties.

Bitcoin ontwikkelaar naar Twitter-dochter

Corallo heeft zijn strepen verdiend in het wereldje als engineer bij Chaincode Labs en is mede-oprichter van Blockstream, bekend van Liquid. Een van de ontwikkelingen die hij heeft begeleid is de ‘rust lightning’ implementatie.

Daardoor is voor ontwikkelaars en eindgebruikers laagdrempeliger om additionele lagen op het bitcoin netwerk te bouwen. Corallo gooide er dinsdag de onderstaande tweet uit om het nieuws bekend te maken.

Aan nieuwssite Coindesk gaf Corallo een kort interview:

Het zal iets anders worden dan bij Chaincode en Blockstream. Het is samenwerken aan projecten met een hecht team met een beetje meer focus. Hopelijk pakken we grotere problemen aan, waar nog meer talent voor vereist is.

De leiding bij Square Crypto is in handen van een voormalige Google manager Steve Lee, die nog steeds in de markt scout naar nieuwe talent.

Volgens CEO Jack Dorsey zijn er minstens twee ontwikkelaars en een designer nodig die full-time aan open source applicaties voor bitcoin gaan werken.

Donaties

Ook zoekt Square Crypto nog een operationeel manager, zo blijkt uit deze vacature. Volgens Corallo is er een financieel gezonder ecosysteem aan het ontstaan voor open-source ontwikkelingen.

Zo kreeg in juli Bitcoin Core-ontwikkelaar Michael Ford (Fanquake op GitHub) een donatie van $60.000 om te bouwen aan bitcoin (BTC). De derivatenbeurs BitMEX maakte dat bekend in een blogpost.

Ford is sinds kort in staat om direct bij te dragen aan de code van de Bitcoin Core database op Twitter. Bitcoin Core is een team van ontwikkelaars die bouwen aan bitcoin.

Presentatie tijdens MCC2019 event

Corallo was tijdens de presentatie ontwikkelaar bij Chaincode Labs. Opnamedatum: 11 mei 2019.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!