cash app twitter crypto bitcoin btc
Nieuws » Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Het onderdeel binnen Twitter-dochter Square dat zich primair focust op het ontwikkelen van open source applicaties voor het bitcoin (BTC) netwerk, heeft een van de meest prominente bitcoin ontwikkelaars aangetrokken. Het gaat om Matt Corallo, op Github bekend onder de naam TheBlueMatt.

Twitter en bitcoin

Het is een publiek geheim dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, een fan is van bitcoin. Onder het Twitter concern valt ook de betaaldienst Square, vooral in de VS bekend van de mobiele Cash App.

Zo is er in het eerste kwartaal van 2019 voor ruim $65 miljoen aan BTC verkocht aan klanten, zo blijkt uit dit kwartaalrapport (PDF).

Maar voor Dorsey is dat niet genoeg. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat gebruikers van de Cash app van Square kunnen afrekenen via het Lightning Network, de sidechain van het bitcoin netwerk dat nog in ontwikkeling is.

Om de ontwikkelingen bij bitcoin een zetje te geven investeert Dorsey een team dat alleen is gericht op het bouwen bitcoin-applicaties.

  bitcoin meester  

Bitcoin ontwikkelaar naar Twitter-dochter

Corallo heeft zijn strepen verdiend in het wereldje als engineer bij Chaincode Labs en is mede-oprichter van Blockstream, bekend van Liquid. Een van de ontwikkelingen die hij heeft begeleid is de ‘rust lightning’ implementatie.

Daardoor is voor ontwikkelaars en eindgebruikers laagdrempeliger om additionele lagen op het bitcoin netwerk te bouwen. Corallo gooide er dinsdag de onderstaande tweet uit om het nieuws bekend te maken.

Aan nieuwssite Coindesk gaf Corallo een kort interview:

Het zal iets anders worden dan bij Chaincode en Blockstream. Het is samenwerken aan projecten met een hecht team met een beetje meer focus. Hopelijk pakken we grotere problemen aan, waar nog meer talent voor vereist is.

De leiding bij Square Crypto is in handen van een voormalige Google manager Steve Lee, die nog steeds in de markt scout naar nieuwe talent.

Volgens CEO Jack Dorsey zijn er minstens twee ontwikkelaars en een designer nodig die full-time aan open source applicaties voor bitcoin gaan werken.

Donaties

Ook zoekt Square Crypto nog een operationeel manager, zo blijkt uit deze vacature. Volgens Corallo is er een financieel gezonder ecosysteem aan het ontstaan voor open-source ontwikkelingen.

Zo kreeg in juli Bitcoin Core-ontwikkelaar Michael Ford (Fanquake op GitHub) een donatie van $60.000 om te bouwen aan bitcoin (BTC). De derivatenbeurs BitMEX maakte dat bekend in een blogpost.

Ford is sinds kort in staat om direct bij te dragen aan de code van de Bitcoin Core database op Twitter. Bitcoin Core is een team van ontwikkelaars die bouwen aan bitcoin.

Presentatie tijdens MCC2019 event

Corallo was tijdens de presentatie ontwikkelaar bij Chaincode Labs. Opnamedatum: 11 mei 2019.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder