‘Bitcoin behoort tot top 100 best ontworpen producten aller tijden’

Bitcoin (BTC) is één van de best ontworpen producten van de moderne tijd, meldt zakenblad Fortune in een nieuwe ranglijst.

‘Bitcoin top 100 ontwerp’

De cryptomunt bezet plek 90 van de top 100. Fortune deed het onderzoek samen met de Institute of Design van de Illinois Institute of Technology, een herhaling uit 1959.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bitcoin behoort tot top 100 best ontworpen producten aller tijden’

iPhone, Mac, Google en…bitcoin

Een jury bestaande uit experts, influencers, ontwerpers en ontwerpteams plaatste bitcoin in dezelfde ranglijst als de iPhone en Mac van Apple, of de zoekmachine van Google. Dat is niet mis dus.

Bekijk hier de complete top 100 lijst (PDF)

‘Bitcoin is ontworpen zodat een grote groep belanghebbenden – ontwikkelaars, investeerders, bedrijven, miners, particulieren – de adoptie van bitcoin willen vergroten. Zonder bijvoorbeeld de tussenkomst van een centrale partij of overheid’, zegt David Kelley, oprichter van designfirma IDEO.

Volgens Kelley is de prestatie van bitcoin ‘ongekend’ door tientallen miljoenen mensen en een (huidige) marktwaarde van 114 miljard dollar.

Lees ook – Bitcoin (BTC) Draait Door

Bron: Decrypt

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...