Bitcoin fonds van Bitwise verdubbelt in één jaar naar $9 miljoen

871 totale weergaven

Het Bitcoin (BTC) fonds van Bitwise is het afgelopen jaar om omvang verdubbeld. De interesse van geaccrediteerde beleggers die zich zorgen maken over uit de hand gelopen inflatie is toegenomen. Ze hebben nieuwe miljoenen in het fonds van Bitwise gestort.

Bitcoin fonds van Bitwise

Het Bitcoin Fund van Bitwise groeide het afgelopen jaar naar bijna $9 miljoen. Dit moeten ze netjes doorgeven bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds biedt geaccrediteerde Amerikaanse investeerders de mogelijkheid om aan Bitcoin blootgesteld te zijn via een traditioneel financieel product. Het biedt de beleggers voordelen met onder meer het beheer en de opslag.

In 2019 haalde het Bitwise Bitcoin Fund een totaal van $4,1 miljoen aan investeringen op. In het afgelopen jaar is de omvang dus meer dan verdubbeld.

Onderzoeker Matthew Hougan vertelt aan CoinDesk dat de directe oorzaak van de groei ligt bij de toenemende zorgen over inflatie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Hougan in een mail”]”Door de ongekende uitbreiding van de balans van de Federal Reserve, de radicale fiscale stimuleringsmaatregelen en het nieuwe en aanzienlijk mildere inflatiebeleid, zoeken onze klanten naar een hedge”[/penci_blockquote]

Hij voegt er aan toe dat “Bitcoin de meest efficiënte hedge voor inflatie is die er op de huidige markt bestaat”.

De toenemende angst voor inflatie onder beleggers is een voor de hand liggende reden van de groei van het fonds.

Bitcoin is met een harde cap van 21 miljoen (in theorie) een bescherming tegen geldontwaarding. Investeerders vanuit de hele wereld stoppen miljoenen in de cryptomunt om hun vermogen te beschermen tegen inflatie.

Wereldwijde trend

Het fonds van Bitwise is niet het enige teken aan de wand. Grayscale Investments breidde haar Bitcoin Trust (GBTC) eerder deze week nog uit met 17.100 BTC. Daardoor hebben ze nu in totaal van 450.000 BTC in beheer.

Ook Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerder van de wereld, heeft zijn zinnen gezet op een eigen fonds. Om nog maar niet te spreken over MicroStrategy dat op eigen initiatief bijna 40.000 BTC aan de balans heeft toevoegde.

Afgelopen zomer vond $190 miljoen zijn weg naar verschillende fondsen van de New York Digital Investments Group (NYDIG). Daarnaast maakte Pantera Capital in augustus aan de SEC bekend dat ze met $165 miljoen waren gegroeid.

Bitwise

Bitwise is geen kleine jongen in de industrie. Ze zijn al lange tijd bezig met een exchange-traded fund (ETF), wat door de SEC meerdere keren is afgewezen. Ze zijn terug naar de tekentafel gestuurd.

De assetmanager beweerde daarnaast ook dat 96% van de handel op cryptobeurzen nep zou zijn. Dit is voor de Amerikaanse beurswaakhond ook een van de redenen om in de afgelopen jaren telkens verzoeken voor ETF’s af te wijzen. De logische gedachte is dat de markt niet vatbaar mag zijn voor manipulatie alvorens er een ETF komt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens in onze Telegram chat en discussieer mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitwiseBTC