“26% van pensioenfondsen en verzekeraars wil méér Bitcoin kopen”

1038 totale weergaven

Pensioenfondsen en verzekeraars willen de komende 5 jaar méér Bitcoin of andere cryptocurrency’s kopen. Dat is de voornaamste conclusie uit de enquête van Evertas, een verzekeraar van digitale assets.

Institutioneel geld

De Bitcoin markt is momenteel vooral gedreven door particuliere belegger en het ‘slimme geld’, kleinere fondsen die puur in cryptocurrency’s beleggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar de wereld daarom omheen heeft Bitcoin nog niet echt ontdekt. Met institutionele beleggers bedoelt men: pensioenfondsen, family offices, verzekeraars of goede doelen.

De respondenten in dit onderzoek zijn samen goed voor een totaal vermogen van 78,4 miljard dollar. Enkele opvallende uitkomsten:

De enquête is afgenomen in juli, waarbij 50 instituties zijn ondervraagd. De ene helft is gevestigd in de VS en de andere helft in het Verenigd Koninkrijk.

“Onderverzekerd”

Gevraagd naar de redenen waarom men denkt hun positie uit te breiden, noemt men een aantal redenen:

Wel zijn er nog zorgen over het veilig opslaan en verzekeren van Bitcoin bij verlies en diefstal. Ook op het gebied van compliance zijn er vragen: voldoet elke beurs wel aan de regels?

Evertas heeft in een financieringsronde 2,8 miljoen dollar opgehaald, een ronde die is geleid door Morgan Creek Digital, waarvan Anthony ‘Pomp’ Pompliano een bekende partner is.

Volgens president en COO Rayond Zenkich is er “een tekort aan verzekeringsmogelijkheden in de Bitcoin markt en zijn beleggers nu onderverzekerd”.

Legitimiteit

De legitimiteit in de financiële wereld van Bitcoin lijkt toe te nemen. In Amerika waagt een beursgenoteerde bedrijf als MicroStrategy een eerder twee pensioenfondsen de stap naar Bitcoin.

Fidelity is een apart Bitcoin fonds gestart, in navolging van hedgefondsen zoals Galaxy Digital en Pantera Capital.

Vandaag is de eerste Bitcoin ETF een feit. Weliswaar op een kleine beurs met een aanbieder uit Brazilië, maar deze werkt samen met de Silvergate Bank uit de VS. Amerikaanse banken mogen cryptocurrency’s op hun balans zetten.

Binnen Nederland reguleert de centrale bank Bitcoin bedrijven middels de anti-witwaswet.

Kijken we naar de Bitcoin (BTC) koers, dan vertoont deze een dalende trend. Op dit moment vertoont BTC een sterke correlatie met aandelen en edelmetalen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...