Blijft de bitcoin koers standhouden bij $5.000 of volgt een nieuwe correctie?

Crypto update - De koers van bitcoin (BTC) op moment van schrijven is $5.076, nagenoeg stabiel ten opzichte van gisteren. Momenteel is er weinig prijsactie in de top 10 van de cryptomarkt. Enige opvallende stijger in de top 10 is Binance Coin (BNB), die 5% stijgt. IOTA levert ruim 4% in. BTC hikt nog steeds tegen een weerstand bij $5.100 tot $5.150 aan. Volgt er een nieuwe correctie? Analisten zijn vooral bearish en verwachten een verdere correctie.

Bitcoin cijfers

De afgelopen 24 uur is er voor ca. $10,3 miljard in BTC gehandeld. Zoals we inmiddels weten is een groot deel daarvan washtrading.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een vorm van marktmanipulatie waarbij een belegger continu koopt en verkoopt om het volume kunstmatig hoog te houden op de diverse beurzen. De afgelopen week heeft BTC ruim één procent aan waarde ingeleverd. De maandscores zijn nog wel positief.

Rendement bitcoin (BTC)

1 week -1.07%
1 maand +31.37%
3 maanden +41.70%
1 jaar -36.56%
5 jaar +974.97%

Cryptotwitter

Wat verwachten de analisten op Twitter van de koers van BTC? Het algemene sentiment op Cryptotwitter is voornamelijk bearish.

Chonis Trading ziet dat het niveau $5.000 nog met verve verdedigd wordt door de bulls.

Crypto Michaël ziet het vooral “bearish” in. Hij zegt in zijn analyse op Tradingview onder meer:

[penci_blockquote style="style-1" align="none" author=""]Now back towards the case here is that for the short term bearish perspective I’d like to see $5150 become resistance -> which is quite likely now. A drop towards $4,700 with $5,000 as a new resistance is a possible short opportunity, also a drop below the 200MA will be a copy of the previous dropdowns and could cause shorting opportunities.[/penci_blockquote]

Josh Rager relativeert nogmaals het volume dat is toe te schrijven aan de altcoinmarkt. Een groot deel van het volume is nep. Hoe lang is dat vol te houden voor sommige altcoins?

De altcoins

Zoals gezegd weinig prijsactie op de altcoinmarkt. De dominantie van BTC op de markt neemt toe en de altcoins hebben de afgelopen dagen het nodige ingeleverd.

Bekijk de update van Prem!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...