Bitcoin koers crasht verder dankzij verkopen van Duitse overheid

2663 totale weergaven

Afgelopen woensdag bracht de Duitse overheid een vermogen aan Bitcoin (BTC) in beweging, wat de markt flink had opgeschud. Een deel van de eerder dit jaar in beslag genomen bitcoins zou op de markt zijn gedumpt. Gisteren is er wederom een forse stapel naar handelsbeurzen gestuurd, wat de angst in de crypto-wereld verder doet rijzen.

Niet voor niets wat de bitcoin koers harde klappen heeft geïncasseerd.

Bijna $ 200 miljoen aan BTC verkocht?

Twee dagen geleden bracht de Duitse overheid plotseling voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin in beweging op de blockchain. Een totaal van 6500 bitcoins, ter waarde van meer dan $ 425 miljoen, werd onder het stof gehaald. Het leeuwendeel is om welke reden dan ook verplaatst naar niet-gelabelde privé-adressen. 1000 bitcoins hebben echter hun weg gevonden naar crypto exchanges Kraken en Bitstamp, wat duidt op een mogelijke verkoop.

De bitcoins zijn afkomstig van een confiscatie in februari van dit jaar waarbij de Duitse autoriteiten de mensen achter Movie2k, een beruchte website voor illegale filmstreams, hebben aangepakt. Maar liefst 50.000 BTC werd in beslag genomen die door de beheerders van Movie2k waren verkregen via hun illegale activiteiten.

Gisteren liet on-chain analysebureau Arkham Intelligence op socialmediaplatform X weten dat de Duitse overheid nog altijd bezig is met het verkopen van bitcoin. Een extra $ 65 miljoen aan bitcoins is namelijk verstuurd naar exchange-adressen waaronder Coinbase. 

Dat de bitcoins die richting de beurzen zijn verplaatst op de markt worden gedumpt lijkt een zekerheid. De grote vraag is echter of dit al is gebeurd. Hier zullen we hoogstwaarschijnlijk nooit antwoord op krijgen.

In totaal heeft de Duitse overheid nu voor $ 195 miljoen aan bitcoins naar exchanges verstuurd. Het heeft echter nog altijd een astronomisch bedrag van meer dan $ 3 miljard aan bitcoins in handen.

Bitcoin koers onderuit, angst voor verdere dump?

Terwijl de Duitse overheid stilletjes haar bitcoins op de markt dumpt, zakt de bitcoin koers verder weg naar nieuwe dieptepunten. Vandaag is de koers met bijna 4% onderuit gegaan, waardoor het voor het eerst sinds 15 mei weer onder de $ 64.000 bevindt.

De verhoogde verkoopdruk van de Duitse overheid kan een van de redenen zijn voor de recente daling. De angst dat de resterende miljarden aan Bitcoin binnenkort ook verkocht zullen worden, speelt hoogstwaarschijnlijk een veel grotere rol.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $ 63.700, 3,66% lager dan 24 uur geleden. 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...