Bitcoin koers schiet de lucht in voorbij $63.000, grote obstakel komt dichtbij

2126 totale weergaven
Analisten voorspellen ‘massieve’ bitcoin rally na 92 dagen consolidatie

Bitcoin (BTC) is vol goede moed begonnen aan een nieuwe maand. De bitcoin koers is met enkele procenten gestegen voorbij de $ 63.000, waardoor het verlies van de vorige maand alweer deels is vergeten. Echter komt de koers nu steeds dichter bij een cruciale weerstand te liggen, waar de nodige verkoopdruk zou kunnen ontstaan.

Bitcoin koers stijgt voorbij $ 63.000

Bitcoin is de julimaand met een knaller van start gegaan. Na een week lang vast te hebben gezeten in een prijsrange tussen grofweg $ 60.000 en $ 62.400, trapte bitcoin direct na middernacht het gaspedaal met de volste overtuiging in. 

Na een halfuur werd de bovenkant van de consolidatierange, waar de koers al een week in bewoog, doorbroken. Na hier even op adem te zijn gekomen schoot de koers enkele uren later verder omhoog tot een piek van grofweg $ 63.600.

Inmiddels heeft bitcoin zijn voet van het gaspedaal afgehaald. De bitcoin koers stabiliseert namelijk al geruime tijd vlak boven de $ 63.000, wat een bemoedigend signaal is.

Sterke weerstand voor BTC op $ 65.000

Na weken aan hardnekkige prijsdalingen is het natuurlijk nog te vroeg om na de recente opleving te spreken van een heuse trendommekeer. Desalniettemin heeft bitcoin de nieuwe maand ijzersterk afgetrapt, wat hernieuwde hoop en optimisme in de markt heeft aangewakkerd.

Op de weg omhoog staat echter een grote test te wachten. Uit on-chain data blijkt dat een prijs van $ 65.000 weleens een groot obstakel kan zijn voor bitcoin, en dus een mogelijk herstel zou kunnen verpesten.

Volgens LookIntoBitcoin is $ 65.000 namelijk de ‘realized price’, wat de gemiddelde prijs weerspiegelt waarvoor munten voor het laatst op de blockchain zijn verplaatst. Met een huidige bitcoin koers van vlak boven de $ 63.000 staan veel kortetermijnhouders momenteel in het rood. 

Mocht bitcoin verder omhoog klimmen tot $ 65.000, zouden deze kortetermijnhouders plotseling op break-even staan waardoor velen mogelijk de markt zullen verlaten. De verkooopdruk zou rond $ 65.000 dus flink opgeschroefd kunnen worden, wat een prijsdaling als gevolg zou kunnen hebben.

Op basis van historische data zou ook de rest van de maand weleens gunstig kunnen zijn voor de bitcoin koers. In het verleden werd een daling in juni namelijk iedere keer opgevolgd door een sterke stijging een maand later.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd