Bitcoin koers zakt voor het eerst in 2 maanden tot $58.000

3434 totale weergaven
Bitcoin koers

De cryptomarkt is omgetoverd tot een pijnlijk bloedbad. De Bitcoin (BTC) koers heeft vannacht een duikvlucht genomen tot een dieptepunt onder de $ 58.000, wat het laagste niveau in meer dan 2 maanden markeert.

Nu de low van afgelopen vrijdag is doorbroken, lijkt de weg te zijn vrijgemaakt voor een verdere daling. Hoe ver kan bitcoin nog zakken?

Bitcoin koers crasht meer dan 4%

De bitcoin koers leek zich gisteren overeind te houden boven de $ 60.000, wat een belangrijk steunniveau markeert. De hele dag bewoog bitcoin zijwaarts rond dit prijslevel, zonder al te veel schommelingen. Afgelopen vrijdag diende de $ 60.000 nog als springplank voor een dagenlange rally tot bijna $ 64.000, maar dit keer zijn het de bears die zegevieren.

In het holst van de nacht zakte bitcoin als een kaartenhuis door de zone van $ 60.000 in elkaar. Na een daling van 4% in slechts tientallen minuten werd een bodem bereikt onder de $ 58.000. Om precies te zijn is de koers gedaald tot een dieptepunt van zo’n $ 57.800. De laatste keer dat bitcoin onder de $ 58.000 uitkwam was op 1 mei.

Inmiddels is de koers iets opgekrabbeld richting de $ 59.000. Nu bitcoin een nieuw dieptepunt heeft bereikt, vreest men echter voor een verder slagveld. Wat dat betreft, zou $ 56.000 de volgende halte kunnen zijn.

Uit data van Coinglass blijkt dat de afgelopen 24 uur bijna $ 269 miljoen aan crypto is geliquideerd op de futuresmarkt. Logischerwijs is het merendeel afkomstig van longposities, ofwel handelaren die wedden op een koersstijging. Liquidaties zijn gedwongen verkopen die automatisch optreden wanneer handelaren onvoldoende marge hebben om verliezen te dekken.

De crash lijkt voornamelijk te worden veroorzaakt door de vrees voor de gigantische BTC-terugbetalingen van de failliete cryptobeurs Mt. Gox. Vorige week werd bekend dat de in 2014 ingestorte exchange vanaf deze maand zal beginnen met de distributie van meer dan 140.000 bitcoins, wat de verkoopdruk in theorie flink zou kunnen laten toenemen. De markt lijkt, zoals gewoonlijk, te anticiperen op het donkerste scenario.

Cryptomarkt kleurt donkerrood

Ook de rest van de markt heeft rake klappen ontvangen alsmede bitcoin’s koersdaling. Bijna iedere altcoin staat diep in de min, met dalingen die oplopen tot meer dan 10%. 

Solana (SOL) is de slechtst presterende cryptomunt uit de top 10 met een verlies van meer dan 9%. Kijkend naar de bredere top 100 dan zijn er talloze altcoins die tussen de 10% en 15% onderuit zijn gegaan, waaronder memecoins floki (FLOKI), pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF). 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...