Grote uitbetalingen op komst: Mt. Gox en FTX

9763 totale weergaven
Grote uitbetalingen op komst: Mt. Gox en FTX

Deze week begint een significant moment in de geschiedenis van de cryptowereld: Mt. Gox, de inmiddels failliete cryptobeurs, start met het uitbetalen van $ 9 miljard aan Bitcoin aan schuldeisers.

Dit moment, samen met de aankomende uitbetalingen van de eveneens failliete beurs FTX, zou wel eens grote golven kunnen slaan op de cryptomarkt.

https://twitter.com/cryptojack/status/1807345909350490453

Mt. Gox: Een decennium later

Een decennium na het grootste hackincident in de cryptogeschiedenis, waarbij Mt. Gox ongeveer 950,000 bitcoins verloor, wordt er eindelijk uitbetaling gedaan aan de schuldeisers. Deze groep, die lang heeft gewacht op compensatie, zal ongeveer 142,000 bitcoins ontvangen, geschat op een waarde van $ 9 miljard volgens de huidige koersen.

Hoewel de deadline in oktober ligt, verwachten analisten van JPMorgan dat de meeste uitbetalingen al in juli zullen plaatsvinden.

Verwachte marktimpact

Deze uitbetalingen kunnen aanvankelijk druk uitoefenen op de cryptomarkten. Analisten suggereren dat sommige schuldeisers van Mt. Gox een deel van hun ontvangen bitcoins deze maand zullen verkopen.

Deze potentieel grote verkoopgolf komt op een moment dat de marktsentimenten al voorzichtig zijn, mede door de recente herstelbewegingen van Bitcoin, die nu handelt rond de $ 63,350.

FTX: Cash uitbetalingen aan de horizon

Naast Mt. Gox is er nog een andere speler wiens acties de markt kunnen beïnvloeden: FTX. Deze cryptobeurs, die ook failliet is gegaan, staat op het punt zijn schuldeisers terug te betalen in contanten, met bedragen die geschat worden tussen de $ 14 miljard en $ 16 miljard.

Deze betalingen, die kort na de definitieve goedkeuring van het afwikkelingsplan van FTX op 7 oktober verwacht worden, kunnen ook een grote rol spelen in de marktdynamiek.

Herinvestering en marktstabilisatie

Het geld dat uit deze uitbetalingen voortkomt, zou de cryptomarkten potentieel kunnen ondersteunen. Schuldeisers die van nature crypto-enthousiast zijn, kunnen ervoor kiezen hun uitbetalingen opnieuw te investeren in digitale activa, wat de vraag en daarmee mogelijk de prijzen zou verhogen.

Dit scenario zou een welkome verandering kunnen zijn na de verwachte volatiliteit door de initiële verkopen van Mt. Gox-bitcoins.

Wat betekent dit voor Nederlandse beleggers?

Als belegger of crypto-enthousiast is het essentieel om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. De komende maanden beloven cruciaal te zijn met potentieel grote schommelingen in de markt.

Voor diegenen die de cryptomarkt actief volgen, bieden deze gebeurtenissen zowel uitdagingen als kansen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCFTXMt.Gox

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...