Bitcoin mining fabrikant MicroBT presenteert 3 nieuwe modellen

893 totale weergaven

Bitcoin (BTC) miner fabrikant MicroBT, dé concurrent van Bitmain, heeft drie nieuwe modellen gepresenteerd.

Bitcoin miner modellen

Het gaat om de modellen Whatsminer M30S+, M30S++ en M31S+, zo kondigt operationeel directeur Jianbing Chen aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chen lichtte tijdens de presentatie drie kenmerken van de modellen toe: energie-efficiëntie, stabiele prestaties en garantie.

Qua energieconsumptie zit een WhatsMiner M30 op een verbruik van lager dan 50 watt per terahash. Lagere stroomkosten helpt miners om hun bruto winstmarge te vergroten.

Chen deelde ook de nodige verkoopcijfers van de vorige modellen. Van de Whatsminer M20 serie uit 2019 zijn er wereldwijd 600.000 stuks van verkocht. De voorganger M3 uit 2018 verkocht 300.000 units.

Volgens Chen was het model uit 2019 goed voor 35% van de totale rekenkracht van het bitcoin netwerk.

Bitcoin halving

Concurrent Bitmain verkocht onlangs ook de nieuwe modellen uit in aanloop naar de bitcoin halving. Elke 210.000 blokken, om ongeveer vier jaar, vindt dit event plaats. De precieze datum voor halving drie is onbekend, maar de laatste berekening is het ergens rond dinsdag 12 mei of woensdag 13 mei.

Na het minen van block 630.000 halveert de beloning voor de miners voor een gevonden block van 12,5 BTC naar 6,25 BTC ($87.500 naar $43.750).

Het bitcoin protocol past zichzelf iedere ~2 weken aanpast. Door het werk van de miners moeilijker te maken, houdt het protocol zichzelf in balans. Dit gebeurt met de zogenoemde mining difficulty.

Onlangs is de rekenkracht én de moeilijkheidsgraad van het netwerk weer gestegen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...