Twee extra bitcoin ontwikkelaars krijgen beurs van Square Crypto

Square Crypto heeft wederom nieuwe beurzen verstrekt aan twee bitcoin (BTC) ontwikkelaars. Het gaat om Jon Atack en Tankred Hasezo, zo kondigt de betaalverwerker deze week aan.

Het is onbekend hoe groot de donatie is. Square Crypto is bekend van de Cash App, een manier om in de VS bitcoin te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) devs

Atack is een bitcoin core developer en protocol onderzoeker, zo is uit zijn GitHub profiel op te maken. De Duitser Hase is een software engineer, zo vermeldt zijn persoonlijke website.

Atack heeft volgens Square Crypto circa een jaar gewerkt aan bitcoin core. Hase is als ontwikkelaar gericht op ‘user experience’ (UX). Met als doel om eigen beheer van kleine hoeveelheden bitcoin te versimpelen.

Een van zijn vondsten is een publieke key server, waarmee je satoshi’s (BTC-eenheid, red) kunt versturen per telefoon.

Square Crypto deelde eerder een beurs uit aan de pseudo-anonieme Lightning Network ontwikkelaar “ZmnSCPxj”. Ook is er in september vorig jaar $100,000 verstrekt aan de BTCPay Foundation, de non-profit organisatie achter BTCPay Server.

Lightning Developer kit

Met Matt Corallo heeft Square zelf ook een prominente ontwikkelaar in huis. Het bedrijf wil het protocol verder ontwikkelen en bitcoin toegankelijker maken voor een groter publiek via nieuwe toepassingen.

Begin dit jaar volgde het eerste product: een “Lightning Development Kit” (LDK) wat ontwikkelaars moet helpen om het Lightning Network in hun bitcoin wallet te implementeren.

Lees ook – deze webshop 3.0 draait volledig op het Bitcoin Lightning Netwerk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...