Bitcoin op $15.000 groter dan PayPal, Coca-Cola, Netflix en Disney

901 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is als geheel op $15.000 groter dan bedrijven als PayPal, Coca-Cola, Netflix en Disney. De afgelopen maanden is de totale marktwaarde van bitcoin van $190 miljard naar $280 miljard gestegen. Hiermee haalde het een aantal grote bedrijven in.

Natuurlijk is bitcoin geen bedrijf en kun je bitcoin eigenlijk niet met een bedrijf vergelijken. Maar het is interessant om je te bedenken dat de waarde van het netwerk groter is dan bijvoorbeeld het merk Coca-Cola. Met andere woorden, bitcoin gaat niet meer weg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin passeert Netflix, Coca-Cola, PayPal en Disney en heeft nog 17 bedrijven te gaan in VS

Als we de waarde van BTC vergelijken met alle publiek verhandelbare bedrijven in de Verenigde Staten dan staat de munt op plek 18. Er zijn slechts 17 bedrijven die het wat dat betreft beter doen dan de digitale munt.

De afgelopen maanden heeft bitcoin met de rally bedrijven als Netflix, PayPal, Coca-Cola en Disney ingehaald. Interessant is dat het nog kleiner is dan financiële dienstverleners Visa, Mastercard en JPMorgan.

Om ook deze drie grootheden voorbij te gaan moet bitcoin naar een waarde van $23.000 of een market cap van $426 miljard. Gezien de huidige marktomstandigheden lijkt dat geen heel onwaarschijnlijk scenario. Om het grote Apple te achterhalen hebben we een market cap van $2 biljoen nodig (2000 miljard) nodig.

Dat zou een koers van ongeveer $120.000 per BTC betekenen. Dat lijkt op dit moment nog ver weg, maar wie weet. Het kan immers gek lopen in Bitcoinland.

BTC op $15k trekt aandacht van grotere investeerders

We kennen natuurlijk allemaal de uitspraken van de miljardair en succesvolle investeerder Paul Tudor Jones die bitcoin de ideale inflation play noemde. De gemaximeerde supply van 21 miljoen bitcoin resoneert bij steeds meer mensen in een tijd waarin het geld aan de bomen lijkt te groeien.

De meeste grote investeerders hebben nog maar een klein percentage van hun portfolio in bitcoin. Ze zien de digitale munt vooral als een verzekering op het financiële systeem. Als bitcoin slaagt, dan is de payout enorm en als het mislukt dan zijn ze slechts een paar procent kwijt.

De relatief lage market cap van bitcoin ten opzichte van bedrijven, maar zeker ook ten opzichte van goud onderstreept het enorme groeipotentieel van de munt. BTC is op $15K groter dan PayPal, Coca-Cola, Netflix en Disney, maar heeft nog een lange weg te gaan.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....