“Bitcoin naar ‘market cap’ van $1.000 miljard bij bullrun”, aldus deze durfkapitalist

Bij een volgende bullrun wordt de ‘market cap’ van bitcoin (BTC) ruim $1.000 miljard. Was getekend Chris Burniske, de voormalige Crypto Lead bij ARK Invest en nu partner bij Placeholder. Dit New Yorkse investeringsfonds heeft $150 miljoen aan equity uitstaan bij diverse crypto – en databedrijven. Bitcoin (BTC) heeft een market cap van $93 miljard op moment van schrijven.

Voorspelling bitcoin en cryptomarkt

Enkele cijfers op een rij:

  • Komt de voorspelling van Burniske uit, dan leidt tot dit een bitcoin prijs van $40.000
  • Bitcoin (BTC) is nu $5.315 waard
  • Op de hoogtepunt van de bitcoin koers, eind 2017 met een koers boven de $20.000, was de cryptomarkt (dus niet alleen bitcoin) $813 miljard waard.
  • De huidige markt heeft een market cap is $169 miljard.

Burniske zegt dit op Twitter:

Placeholder VC

Nieuwssite The Block Crypto heeft Placeholder onlangs onder de loep gelegd. Ze kwamen met een helder overzicht in welke bedrijven het fonds aandelen bezit.

Burniske is verbonden aan het investeringsfonds Placeholder uit New York, dat in diverse sectoren investeert: data, De-Fi (decentrale finance), cryptovaluta, governance en dApp platform zoals ethereum.

Bitcoin store of value

Het voornaamste argument van Burniske is een verwijzing naar de assetklasse goud of andere commodities zoals olie. Zodra bitcoin weet uit te groeien tot een “store of value”, een oppotmiddel, dan trekt dat nog meer kapitaal aan.

Het vereiste is een waterdichte infrastructuur om de handel en beheer van BTC in goede banen te leiden. De verwachting is dat met Fidelity, maar ook met Bakkt er meer vertrouwen ontstaat onder de grotere beleggers zoals pensioenfondsen maar ook goede doelen fondsen.

2019 staat bekend als hét bouwjaar in de crypto industrie. Er is nog veel onduidelijkheid op het gebied van regelgeving (‘wat is bitcoin?’) en het is onzeker wanneer Bakkt en een beursgenoteerde bitcoinfonds een feit zijn.

Pensioenfondsen in cryptobedrijven

En wat uiteindelijk het effect op de markt is. In een interview met Bitcoin Magazine NL zegt Mark Yusko, ceo van Morgan Creek Capital, zegt hij: “Adoptie gaat zeer langzaam, en vergeet niet dat er al heel veel instituties ín cryptobedrijven en cryptovaluta geld steken.”

Dat verspreidt zich als een olievlek, want als Jantje in bitcoin investeert wil Pietje ook bitcoin. Daarnaast verwacht ik naast hedgefonden ook pensioenfondsen en goede doelenfondsen in deze markt stappen.”

Uit onderzoek van BitGo hebben circa 141 ‘endowments’ geïnvesteerd in een aandeel van een cryptobedrijf of direct in de asset cryptovaluta.

Lees ook – Primeur: Amerikaanse pensioenfondsen stappen in de cryptomarkt

Lees ook: Nederland met 1.517 miljard meeste pensioenreserves ter wereld, gaat bitcoin profiteren? 

Zoals Anthony ‘Pomp’ Pompliano, collega van Yusko, erin wrijft: de instituties zijn er al actief.

“Gebrekkige infra”

Jeff Sprecher, de voorzitter van de New York Stock Exchange, zei dit vorig jaar in een interview met Fortune:

Bitcoin does not have a good market structure. Even for Bitcoin, different markets are posting lots of different prices. And you can pay an up to 6% spread to exchange dollars for Bitcoin, meaning Bitcoin needs to rise by as much 6% before you break even. 

FOMO

Mike Novogratz, die bekend staat als een bitcoin “bull”, verwacht een FOMO-golf onder institutionele beleggers. Een psychologisch effect om niet de boot te missen wat ook bij particuliere beleggers voorkomt bij een stijgende bitcoin prijs.

It won’t go there ($20 trillion) right away. What is going to happen is, one of these intrepid pension funds, somebody who is a market leader, is going to say, you know what?

We’ve got custody, Goldman Sachs is involved, Bloomberg has an index I can track my performance against, and they’re going to buy. And all of a sudden, the second guy buys. The same FOMO that you saw in retail [will be demonstrated by institutional investors].

“Minder afhankelijk van bitcoin”

Burniske voegt nog iets toe onder zijn eerste tweet: cryptomunten zoals ethereum, litecoin en Binance Coin zijn minder afhankelijk van bitcoin (BTC) en creëren hun eigen markt en community.

Zeer volatiele, risicovolle asset

Cryptovaluta zijn zeer risicovolle beleggingen en staan bekend om hun zeer volatiele karakter. Bitcoin wist in 2017 maar liefst 1300% te stijgen, maar leverde in 2018 ruim 80% alweer in.

Het is de grote vraag of deze bearmarkt voorbij is of dat de markt te maken heeft met een korte opleving. Sommige marktvolgers zien 2019 als een overgangsjaar, een bouwjaar.

Ook is een nieuwe bullrun afhankelijk van zeer veel factoren (regulering, adoptie, custodian-oplossingen, educatie!), voordat de markt eenzelfde opmars doormaakt als eind 2017.

Nieuw onderzoek van de Amerikaanse Belg Tuur Demeester: “Bitcoin is ondergewaardeerd, cryptowinter is voorbij” 

Bronnen: OnchainFX / The Block Crypto / CryptoSlate

Bekijk ons nieuwsoverzicht van zaterdag 20 april

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!